ΑΕΚ - Φωκικός 4-0 (VIDEOS)

H AEK "ξεμπούκωσε" στο δεύτερο ημίχρονο και χάρη στο εμφατικό 4-0 επί του Φωκικού έκλεισε από τώρα θέση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκόραραν με θαυμάσιο τρόπο οι Βαγγέλης Πλατέλλας και Δημήτρης Ανάκογλου. Δείτε σε videos τα τέσσερα γκολ της Ένωσης.

ΑΕΚ - Φωκικός 4-0 (VIDEOS)

Από τη στιγμή που απουσίαζε ο Πέτρος Μάνταλος και ο Ντακόλ δεν φάνηκε καθόλου, μοιραία το παιχνίδι της ΑΕΚ έγινε από τα δύο άκρα. Από αριστερά ο Μπαρμπόσα και από δεξιά οι Μπακάκης – Πλατέλλας δημιουργούσαν ρήγματα αλλά δεν γινόταν σωστά η τελική πάσα για το γκολ. Ωστόσο, η ΑΕΚ είχε σωστή κυκλοφορία για ακόμα ένα ματς, άλλαζε πολύ και σωστά τη μπάλα με ταχύτητα και ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει.

Το γκολ της «Ένωσης» ήρθε στο 24΄από τον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Η φάση ξεκίνησε από το άνοιγμα του Κορδέρο στον Πλατέλλα στην πλάτη της άμυνας του Φωκικού. Εκείνος έκανε κοντρόλ και γύρισε άψογα στο πέναλτι με τον Κολοβέτσιο να σκοράρει με γυριστό σουτ. Έα τέρμα που έφερε δικαιοσύνη στο παιχνίδι, αφού η ΑΕΚ ήταν αυτή που έψαχνε το αντίπαλο τέρμα με ορθόδοξο τρόπο.

Το πρώτο ημίχρονο είχε και δύο καλές για τους φιλοξενούμενους. Στο 20΄ο Ανέστης απέκρουσε υπέροχα τη λόμπα του Γκάτσεσα, ενώ στο 30΄ο ίδιος παίκτης σούταρε λίγο άουτ ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική κόντρα του Φωκικού.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ΑΕΚ να πιέζει πιο οργανωμένα τον Φωκικό και να βγαίνει στην επίθεση μαζικά. Η «Ένωση» ήθελε γρήγορα το 2ο γκολ και το πέτυχε στο 57΄με ένα εκπληκτικό τελείωμα του Πλατέλλα. Ο 26χρονος επιθετικός δέχτηκε τη μπάλα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με αριστοτεχνικό αριστερό πλασέ την έστειλε στο παραθυράκι για το 2-0.

Στο 62΄ο Δέλλας απέσυρε από τον αγώνα τον Ντακόλ και έβαλε στη θέση του τον Ντάρκο Ζόριτς. Ο Μαυροβούνιος ήταν τουλάχιστον μια ταχύτητα πάνω και αμέσως η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό και έβγαλε στο γήπεδο όλο το ταλέντο της. Στο 68΄ο Πλατέλλας έδωσε τη δεύτερη ασίστ του στο ματς και ο Μπαρμπόσα με κεφαλιά έκανε το 3-0. Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που μοίρασε ασίστ στον Ανάκογλου στο 71΄, με τον μέσο της «Ένωσης» να φέρνει τη μπάλα μπροστά του με το «τακουνάκι» και να τη στέλνει στα δίχτυα με σουτ στη κίνηση για το 4-0!

Στο τελευταίο 10λεπτο ο ρυθμός έπεσε, αφού ακόμα βρισκόμαστε στον Αύγουστο και τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ παραμένουν «βαριά». Η «Ένωση» μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία των επαναληπτικό στην Άμφισσα και το κυριότερο είναι ότι πρόσθεσε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στον κρίκο με τις φετινές της επιδόσεις.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου (81' Ρόβας), Πλατέλλας (76' Ντούνης), Ντακόλ (62' Ζόριτς) Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Φωκικός: Γιαννίκογλου, Μουστάκης, Καντούτσης (61' Καρυπιάδης), Παπαδόπουλος, Δημητρίου, Σαΐν (86' Κορκοντζέλος), Σκαρίμπας, Γκάτσεσα, Καλλέργης, Πολυχρονάκης, Χαριτίδης (74' Ντάμπος).

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Διαβάστε ακόμη:

1ος γύρος: Το πρώτο βήμα ο Ηρακλής (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK