Πανθρακικός - ΑΕΚ 0-0

Η ΑΕΚ είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, είχε φάσεις απέναντι στον αξιόμαχο Πανθρακικό, αλλά το 0-0 έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πανθρακικός - ΑΕΚ 0-0

Εικόνα αγώνα:

Η ΑΕΚ είχε σωστή και γρήγορη ανάπτυξη, αλλά συνήθως τα χάλαγε στην τελική πάσα ή στο τελείωμα.

Ωστόσο, στο 23΄η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει με την κεφαλιά του Πλατέλλα μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε την εστία του με σούπερ επέμβαση. Και ενώ η «Ένωση» ανέβαζε ρυθμό και παίκτες στην επίθεση, η ανόητη ενέργεια των οπαδών της να οδηγήσουν το ματς σε ολιγόλεπτη διακοπή πετώντας βεγγαλικά, ουσιαστικά αποσυντόνισε τους «κιτρινόμαυρους». Έτσι, εκτός από ένα καλό σουτ του Μάνταλου στο 27΄η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φτάσει στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις μέχρι την ανάπαυλα. Εντούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Δέλλα ήταν εξαιρετική, αφού δεν επέτρεψε στον Πανθρακικό να τελειώσει έστω μία φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ΑΕΚ ήταν διαφορετική. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν τη φρασκάδα του πρώτου μέρους, δεν πίεζαν συντονισμένα την εστία του Πανθρακικού, συνεπώς δεν ήταν τα «αφεντικά» του αγώνα. Με τον Μπαρμπόσα να είναι και πάλι άκεφος και την κούραση των Ανάκογλου – Μάνταλου να είναι έντονη, η «Ένωση» είχε μέτρια εικόνα.

Από την άλλη, οι Ακρίτες ήταν πιο... ζωηροί αλλά η άμυνα της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ο Δέλλας απέσυρε τον Αραβίδη και έβαλε στο τελευταίο 20λεπτο τον Ντακόλ για να κυνηγήσει το γκολ. Όμως, χωρίς προφανή λόγο οι «κιτρινόμαυροι» έμεναν οπισθοχωρημένοι και δεν ασκούσαν την πίεση που θα έπρεπε για να φτάσουν στη νίκη. Και ενώ το ματς έφτανε προς το τέλος του, ήταν ξεκάθαρο ότι στο μυαλό των παικτών του Δέλλα ήταν (και) ο βαθμός της ισοπαλίας.

MVP:

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου και του έλειψε μόνο το γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Το δεύτερο μέρος της ΑΕΚ. Αγνώριστη στο δεύτερο ημίχρονο, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την καλή εικόνα των πρώτων 45 λεπτών.

Σχόλιο:

η ΑΕΚ πήρε στην Κομοτηνή απέναντι σε μια ομάδα Super League ένα αποτέλεσμα που της επιτρέπει να έχει την υπόθεση «πρόκριση» στα χέρια της. Ωστόσο, η μετριότατη εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Δέλλα. Από αυτό το παιχνίδι, πλην του βαθμού, η «Ένωση» κρατάει την εμφάνιση υπεροχής που έκανε μέχρι το 35΄. Ακολουθούν δύο ματς ακόμα στο ΟΑΚΑ τα οποία θα κρίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δύο ματς που είναι στα μέτρα της ΑΕΚ, φτάνει αυτή να είναι όπως πρέπει.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πανθρακικός (Μάντζιος): Αθανασιάδη, Παπαγεωργίου, Τσουμάνη, Σερφά, Εμπόου, Λαδάκη, Μεχία, Μπαϊκαρά. Τζάνη (Κάσες 57'), Αράμπα (Ιγκόρ 57'), Ντιγκινί.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Ανάκογλου (Ρόβας 90'+), Κορδέρο, Μάνταλος, Πλατέλλας (Ντούνης Μ. 86'), Μπαρμπόζα, Αραβίδης (Ντακόλ 72')

News 24/7

24MEDIA NETWORK