Ο Φορτούνης "μάγεψε" και τον Σα Πίντο

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παραδέχτηκε πως πόνεσε τον Ατρόμητο το πρώτο γκολ του Ολυμπιακός ενώ έβγαλε το καπέλο στον Φορτούνη για το τεράστιο ταλέντο του.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν η πρώτη αλλαγή του Πάουλο Μπέντο για τον Ολυμπιακό, περνώντας στο ματς στο 55' αντί του Ελιουνούσι, και αποδείχτηκε ο παίκτης-καταλύτης στο να πάρει η ομάδα του την πρόκριση αφού έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Ρομαό στο 63' (1-1) και σκόραρε το νικητήριο γκολ (2-1) στο 71'.

Ήταν μάλιστα τέτοια η συνεισφορά του ώστε ακόμα και ο τεχνικός του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως αν δεν υπήρχε το ταλέντο του Φορτούνη ίσως οι Περιστεριώτες να ήταν εκείνοι που θα έπαιρναν την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

"Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια που έκανε και πίστεψε ότι μπορούσαμε να περάσουμε στα ημιτελικά. Γνωρίζαμε το επίπεδο και τις ικανότητες του Ολυμπιακού, ξέραμε ότι ήθελε περισσότερο να έχει κατοχή με την μπάλα, προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε και το πρώτο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο. Είχαμε πολύ καλές αποστάσεις μεταξύ μας οι παίκτες, ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιες μεγάλες ευκαιρίες πέρα από μία στατική φάση και μία σέντρα που είχαν 100% επιτυχία.

Όμως και εμείς δεν είχαμε ευκαιρίες λόγω του ότι ο αντίπαλος δεν μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ. Μέσα από τη στρατηγική μας βάλαμε ένα γκολ, κάναμε το πιο δύσκολο κομμάτι να βρεθούμε μπροστά στο σκορ, αλλά μετά ήρθε η ατομική ικανότητα κυρίως του Φορτούνη που κάποιες φορές δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Ήταν το κλειδί και άλλαξε το ματς.

Σαφώς δεν μπορείς να σταματήσεις τα πάντα όταν υπάρχει ικανότητα και ταλέντο. Αυτό που μας πονάει είναι ότι χωρίς να έχουνε κάποιες ευκαιρίες, έβαλαν ένα γκολ από στατική φάση. Μας πόνεσε αρκετά αυτό το γκολ. Ενώ μας πόνεσε αρκετά, η ομάδα δεν μπορούσε να αντιδράσει όπως έπρεπε.

Δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα στο παιχνίδι. Επίσης αυτό που μας πόνεσε ήταν ότι είχαμε μία μέρα λιγότερη να ξεκουραστούμε από τον Ολυμπιακό, είχαμε το ταξίδι στην Βέροια και ήταν ένα κομμάτι που μας δυσκόλεψε. Αν είχαμε περισσότερη ξεκούραση και δεν υπήρχε το ταλέντο του Φορτούνη, ίσως να είχαμε φτάσει στα ημιτελικά".

Σχετικά με την αλλαγή του Ντάουτα επειδή βγήκε μετά το γκολ του, ήταν μία κίνηση λόγω του ότι υπήρχε κούραση από το γεγονός ότι έπαιξε στην Βέροια ή επειδή ο Λε Ταλέκ είναι καλύτερος στις στατικές φάσεις;

"Ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής. Ο Λε Ταλέκ είναι πιο ψηλός και οι στόπερ του Ολυμπιακού πίεζαν τον Ντάουτα. Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να έχουμε περισσότερες κατοχές στο παιχνίδι".

Ο Ατρόμητος στάθηκε καλά μέχρι το 1-1. Το μαρκάρισμα του Κιβρακίδη στον Ρομαό είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός υπερτερούσε σε ύψος στις στατικές φάσεις;

"Έχει να κάνει καθαρά με το θέμα ότι ο Ολυμπιακός βάζει 5-6 παίκτες στην περιοχή και ο Κιβρακίδης είναι παίκτης που μαρκάρει αρκετά καλά, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να κερδίζεις όλες τις μονομαχίες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK