Κέρδισε η ΑΕΚ και η ατμόσφαιρα πια... μυρίζει ντέρμπι!

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε την Κυριακή (17/9) η ΑΕΚ νίκησε τη Λαμία με 2-0 και πήρε το πρώτο "τρίποντο" στον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Λάζαρος και Μάνταλος σκόραραν για λογαριασμό της Ένωσης, δίνοντας το έναυσμα για να πάει η ομάδα με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κέρδισε η ΑΕΚ και η ατμόσφαιρα πια... μυρίζει ντέρμπι!

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο Περιστέρι (17/9) η ΑΕΚ νίκησε ξανά τη Λαμία με 2-0 αυτή τη φορά και' χει στη διάθεσή της τρεις γεμάτες ημέρες για να μπει σε κλίμα ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (24/9).

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακάτεψε την τράπουλα, έδωσε ευκαιρίες και αποκόμισε θετικά και αρνητικά στοιχεία από τους αναπληρωματικούς που χρησιμοποίησε. Ξεχώρισε ο Γαλανόπουλος στα χαφ και ο Λιβάγια που δεν σκοράρει αλλά δεν σταματάει να τρέχει και να βλέπει γήπεδο σε κάθε επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ.

ΤΟ ΝΤΕΖΑ ΒΟΥ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία, έτσι και το βράδυ της Τετάρτης (20/9) στη Ριζούπολη ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ με πέναλτι κάνοντας το 1-0 στο 48'. Αυτή τη φορά βέβαια δεν χωράει καμία αμφιβολία γι' αυτό που καταλόγισε ο διαιτητής Στυλιάρας, καθώς ο Έλληνας winger ανατράπηκε ξεκάθαρα στην περιοχή του Πίτκα από τον Παπαργυρίου.

ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΑΖΙ ΛΙΒΑΓΙΑ - ΑΡΑΟΥΧΟ

Ο κόσμος της ΑΕΚ είχε ζητήσει από καιρό να δει τους Λιβάγια και Αραούχο να αγωνίζονται από κοινού και ο Χιμένεθ βρήκε την ευκαιρία να φτιάξει το "δίδυμο" για ένα ολόκληρο εικοσάλεπτο. Στο 2-0 της ΑΕΚ μάλιστα ο Μάνταλος μοίρασε στον "Τσίνο", ο Αργεντινός άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του με σκοπό αυτή να καταλήγει στον Λιβάγια, αλλά ο δυναμικός Κροάτης για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, ωστόσο ο αρχηγός της ΑΕΚ πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 14 τελικές, αφήνοντας στη Λαμία να κάνει μόνο τρεις. Η μία βέβαια των τυπικά γηπεδούχων θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σοβαρά ζητήματα αν ο Φράγκος στο 8' σημάδευε σωστά αντί για το οριζόντιο δοκάρι του Τσιτώντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Χιμένεθ υποδέχεται την Κυριακή -με κόσμο για πρώτη φορά φέτος στο ΟΑΚΑ- τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Στο ματς κόντρα στους "ερυθρόλευκους" η ΑΕΚ πάει με την εστία της να μην έχει παραβιαστεί σε καμία εγχώρια διοργάνωση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81' Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69' Αραούχο), Τσίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61' Μάνταλος), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65' Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57' Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (63' Ντ' Ακόλ).

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK