Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος είναι από τους παίκτες που έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και αν μη τι άλλο είναι κατάλληλος να μας μιλήσει για το αποψινό ντέρμπι. Τι είπε στο Contra.gr για τον Δέλλα, τον Περέιρα, την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων αγώνων και τι θα απαντούσε σε μια πρόταση από τις δύο ομάδες.

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Ένα πράγμα είναι σίγουρο με τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο. Αγαπά το ποδόσφαιρο σε σημείο που μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες να μιλά μαζί του. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως παραμένει μέσα σε αυτό, από άλλο πόστο πλέον, αλλά όσα έχει ζήσει από το Κερατσίνι μέχρι και το Ηράκλειο -με θητείες πρωταθλητισμού σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ- είναι αρκετά για να καταλάβεις πως είναι από αυτούς που ξέρει μπάλα, αλλά ξέρει και ποδόσφαιρο.

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ για το Κύπελλο. Για τους λόγους που προαναφέραμε, αλλά και για το γεγονός πως έχει παίξει και στους δύο. Γι' αυτό και στη... δύσκολη ερώτηση που του κάναμε για το αν γυρνούσε το χρόνο πίσω και είχε πρόταση από τους δύο ποια θα διάλεγε, προτίμησε τη... διπλωματική απάντηση. "Κοίτα να δεις, αν ήμουν νέος ποδοσφαιριστής, αλλά είχα τα σημερινά μυαλά θα προτιμούσα εξωτερικό (γέλια). Θα σου πω κάτι απλό. Πρόσφατα ήμουν στην κοπή της πίτας των ακαδημιών του Βασίλη Λάκη και ήταν εκεί και ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος μιλώντας στα παιδιά στάθηκε στο γεγονός ότι τα παλιά τα χρόνια ξεκινούσαμε το ποδόσφαιρο με μέλημα να παίξουμε μπάλα, να απολαύσουμε αυτό που αγαπάμε. Το χρήμα δεν ήταν αυτοσκοπός. Τώρα, όμως, βλέπεις παιδιά να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο με πρώτο στόχο το οικονομικό κομμάτι. Εγώ ήμουν από αυτούς που ήθελαν να παίζουν σε ομάδα που να μπορούν να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο".

Η συνέχεια της κουβέντας ανήκει στο ζευγάρι του κυπέλλου. Οι ερωτήσεις δεν είναι για... Πούλιτζερ, αλλά τουλάχιστον είναι ποδοσφαιρικές. Αρχικά μιλήσαμε για το φαβορί και ο Τζιωρτζιόπουλος ήταν ξεκάθαρος: " Το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός. Μιλάμε, όμως, για δύο παιχνίδια και μια διοργάνωση που αρκετές φορές έχουμε δει να γίνονται εκπλήξεις. Εμένα με ενδιαφέρει να δω δύο παιχνίδια αντάξια της ιστορίας των δύο ομάδων και μπορεί να γίνομαι ρομαντικός, αλλά θα ήθελα επιτέλους να δω στις εξέδρες οπαδούς και των δύο ομάδων".

Λάθος αν αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ σαν ομάδα Β' Εθνικής

Και επειδή για κάποιους η απάντηση θυμίζει το κλασικό "είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη" που ακούγεται κατά κόρον μετά τους αγώνες, ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος έγινε πιο συγκεκριμένος: " Η ΑΕΚ απαρτίζεται από ένα καλό σύνολο. Είναι γυμνασμένη ομάδα και όταν παίζει κόντρα σε αντιπάλους που παίζουν ανοιχτά, τότε παίζει πιο ελεύθερα. Από την άλλη, ο Περέιρα ήρθε στον Ολυμπιακό και ακόμα προσπαθεί να μάθει και είναι λογικό να παρουσιάζεται πιο συγκρατημένος στο παιχνίδι του, σε σχέση με τον Μίτσελ. Είναι ένας προπονητής που πρέπει να διαχειριστεί ένα βαρύ πρόγραμμα με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι άφησε εκτός αποστολής τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές. Οταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος. Θα είναι λάθος αν στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ σαν ομάδα Β' Εθνικής αν και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό".

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Είναι λογικό στην κουβέντα να γίνουν και οι σχετικές συγκρίσεις με την τωρινή ΑΕΚ και αυτή του 2004, επί Ντέμη Νικολαϊδη, η οποία ουσιαστικά φτιαχνόταν για να πρωταγωνιστήσει. Ο Τζιωρτζιόπουλος την είχε ζήσει, όντας παίκτης της: " Δεν φοβόμασταν τον Ολυμπιακό. Εννοείται πως τον σεβόμασταν, αλλά δεν υπήρχε αυτό που λέμε φόβος. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός μας αντιμετώπισε με σοβαρότητα και μας υπολόγιζε σαν ομάδα".

Περισσότερα κέρδη θα έχει η ΑΕΚ

Κι επειδή εκείνη η ΑΕΚ χτιζόταν όπως και η σημερινή, εύλογο ήταν το ερώτημα αν τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό θα αποτελέσουν crash test για τους παίκτες της Ενωσης: " Δεν το νομίζω. Η ΑΕΚ έχει τον Τραϊανό Δέλλα που κρατά χαμηλούς τόνους και δεν έχει έπαρση. Αυτό το περνά στους παίκτες του. Το σίγουρο είναι πως έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν στη Super League, αλλά του χρόνου θα χρειαστεί και κάποια μεγαλύτερα ονόματα".

Για επιμύθιο, φτάσαμε στη... ρεβάνς και στον τελικό νικητή του ζευγαριού. Και πιο συγκεκριμένα, στη σκόνη που θα σηκώσει το αποτέλεσμα: " Εννοείται πως η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από αυτά τα δύο παιχνίδια. Εννοείται επίσης πως ένας αποκλεισμός του Ολυμπιακού θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Επαναλαμβάνω ότι η ΑΕΚ είναι τυχερή γιατί έχει έναν προπονητή που κρατά άπαντες προσγειωμένους. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αλλά γνωρίζει την ιδιαιτερότητα αυτών των δύο αναμετρήσεων".

Pregame show

Αρθρογραφία

Κώστας Κεφαλογιάννης: Μαρινάκης vs Μελισσανίδης

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο

Άκης Γεωργίου: Και τώρα "Καραϊσκάκης"!

Συνεντεύξεις

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Πατσατζόγλου στο Contra.gr: "Τα γκολ της ζωής μου!" (PHOTOS+VIDEOS)

VIDEOS + PHOTOS

VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο

PHOTOSTORY: Τα χαρτονομίσματα, οι πυροβολισμοί, οι εξάρες

Δέχεται γκολ μόνο με στημένα η ΑΕΚ (VIDEO)

Retro

PhotoStop: Ο επεισοδιακός προημιτελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ του 1996

Τα -κυπελλικά- ντέρμπι της ζωής σου (VIDEOS)

Οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο

Η προηγούμενη φορά (VIDEOS + PHOTOS)

Extra

Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο;

Τετραπλάσια η αξία του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ (πίνακας)

Ρεπορτάζ

Χωρίς 4 βασικούς ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ

To πλάνο του Δέλλα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK