Αλλαγή έδρας τελικού, γυναικόπαιδα και αναβολή σκέφτεται η ΕΠΟ

Έντονος ήταν ο προβληματισμός που επικρατεί στην ΕΠΟ μετά από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και τη συμπεριφορά των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Αλλαγή έδρας τελικού, γυναικόπαιδα και αναβολή σκέφτεται η ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Στις τάξεις της Ομοσπονδίας έπεσαν στο τραπέζι αρκετές ιδέες για να εκτονωθεί το κλίμα και μία εξ αυτών είναι η αλλαγή έδρας από το Ολυμπιακό Στάδιο (και γενικότερα την Αττική) σε κάποιο γήπεδο της επαρχίας, δίχως οργανωμένους οπαδούς ή ακόμα και με γυναικόπαιδα.

Αυτή είναι μία συνήθης πρακτική στα γήπεδα της Τουρκίας, όταν μία ομάδα τιμωρείται για επεισόδια, δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες με κατάμεστες κερκίδες από γυναίκες και μικρά παιδιά και -κυρίως- ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτό το σενάριο, της αλλαγής έδρας (κάτι που δεν είναι καθόλου πιθανό), επικρατέστερος τόπος διεξαγωγής είναι το Ηράκλειο, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η ιδέα της Τρίπολης. Ως αουτσάιντερ προβάλει η Κύπρος.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας έχουν πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού τους ακόμα και την αναβολή, σκέψη που ειπώθηκε στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.

Η ΕΠΟ, ως υπεύθυνη της διεξαγωγής του τελικού, προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε να μην σημειωθούν νέα έκτροπα όπως αυτά της Τούμπας, στο πιο σημαντικό παιχνίδι υπό την ευθύνη της τη φετινή σεζόν. Παρ' όλα αυτά, η πίεση του χρόνου (ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 26 Απριλίου), ωστόσο είναι μεγάλη και γι' αυτό τις επόμενες ημέρες, παρά την αργία του Πάσχα, θα υπάρχουν διαρκείς επικοινωνίες και συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Προβληματισμός για τους διεθνείς

Η ανησυχία των ανθρώπων της Ομοσπονδίας δεν αφορά μόνο τους φιλάθλους που θα δώσουν το "παρών" στον τελικό, αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι εξ αυτών δεν επέδειξαν την πρέπουσα συμπεριφορά στο παιχνίδι της Τούμπας και δεν έλειψαν και οι σοβαρές αντεγκλήσεις μεταξύ συμπαικτών στην Εθνική Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, και οι συνεργάτες του σκέφτηκαν να εκδώσουν ακόμα και ανακοίνωση, ενώ υπήρξε κι ένα σενάριο ακόμα και για αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών που πρωτοστάτησαν στις στιγμές έντασης του ντέρμπι.

Παρ' όλα αυτά, επικράτησε η ψυχραιμία και δεν θα συμβεί κάτι από αυτά, ώστε να γίνει απόπειρα να πέσουν οι τόνοι. Πολλά θα εξαρτηθούν, πάντως, από τις επόμενες ημέρες, όταν ηρεμήσουν οι πρωταγωνιστές των γεγονότων.

Επιστολή της ΕΠΟ στο υφυπουργείο αθλητισμού

Η ΕΠΟ ρίχνει το "μπαλάκι" στον Γιάννη Ανδριανό, αφού με επιστολή της ζητάει από το υφυπουργείο Αθλητισμού να αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, σε ό,τι έχει να κάνει με το εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, τονίζεται η ανάγκη να λάβει τα μέτρα της η Πολιτεία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τονίζεται ότι κανείς δεν θέλει να ζήσει ξανά ένα τέτοιο κλίμα.

Η ΕΠΟ ουσιαστικά ζητάει την άμεση αρωγή της Πολιτείας διότι θεωρεί ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και αυτήν τη στιγμή περιμένει την απάντησή της.

Παρ' όλα αυτά, το "γαϊτανάκι" σκέψεων, δηλώσεων και προτάσεων της ΕΠΟ, το πιο πιθανό είναι να μην οδηγήσει πουθενά. Οι πιέσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ θα οδηγήσει στην παραμονή του τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο, για το οποίο οι φιναλίστ έχουν σχεδιάσει να προσφέρουν από 24.000 θέσεις στους φιλάθλους τους...

Διαβάστε ακόμη

Σχόλιο Γιάννη Ντάλλα: Λογικά, θα σκέφτεται την παραίτηση ο Σάντος...

Η αστυνομία έδωσε το "ΟΚ" για το ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK