Δίωξη σε ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για εκτεταμένα επεισόδια και ρατσισμό στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, "απειλώντας" πλέον ευθέως τον "δικέφαλο του Βορρά" με αφαίρεση 3 βαθμών και ποινής έδρας 2-3 αγωνιστικές.

Δίωξη σε ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, άσκησε την Τετάρτη 23/4 πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ "για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1,2 στοιχ. β’ και γ’, 3, 14, 15 παρ.6, στοιχ. α’- δ’ και 23 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ.2 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013", με αφορμή τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Το άρθρο 15-παράγραφος 6 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ αφορά την πρόκληση "εκτεταμένων επεισοδίων", που αποτελεί την πιο επιβαρυντική μορφή επεισοδίων. Στα εδάφια α’ έως δ’ αναφέρονται ποινές που ξεκινούν από πρόστιμο 50.000 ευρώ και φτάνουν σε πρόστιμο 200.000 ευρώ, ποινή έδρας 2 έως 3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών εάν τα εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ακόμη και στην περίπτωση όμως που η πειθαρχική επιτροπή απορρίψει την πειθαρχική δίωξη (δηλαδή δεν δεχτεί ότι υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια), ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει και πάλι βάσει της παραγράφου 4 του άρθρου 15 που αναφέρεται αποκλειστικά στην "είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο". Αν η είσοδος συνοδεύεται με φθορές και βιαιοπραγίες, τότε προβλέπεται πρόστιμο 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών (3) βαθμών.

Η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, εξάλλου, αφορά και το άρθρο 23 του πειθαρχικού κώδικα περί "Ρατσισμού", με αφορμή την μπανάνα που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα στον Σαλίνο. Για την παράβαση αυτή, η προβλεπόμενη ποινή για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πρόστιμο 18.000 ευρώ τουλάχιστον, που δύναται να μειωθεί αν η ομάδα αποδείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνη ή ήταν υπεύθυνη σε μικρό βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να απολογηθεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK