Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα

Το γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από τα επεισόδια της Τούμπας στον ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για κόλαση και εκφοβιστική ατμόσφαιρα. Δείτε πως παρουσιάστηκαν στο εξωτερικό οι θλιβερές εικόνες από το ντέρμπι στην Τούμπα.

Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Οι θλιβερές εικόνες από τα επεισόδια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα έκαναν το γύρο του διαδικτύου, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά στα... ψάρια που τοποθετήθηκαν στον πάγκο των "ερυθρολέυκων" καθώς και στις συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς, παίκτες και αστυνομικούς.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) κάνει εκτενή αναφορά στα γεγονότα της Τούμπας τονίζοντας στο κείμενό του που τιτλοφορείται "Ο Ολυμπιακός είναι έξαλλος με τα γεγονότα στον επαναληπτικό κυπέλλου": "Ο αγώνας ξεκίνησε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν φωτιά στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας".

Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα

Το Yahoo αναφέρει: "Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός καθυστέρησε να αρχίσει 75 λεπτά εξαιτίας του γιγαντιαίου σύννεφο καπνού από φωτοβολίδες αλλά και ψαριών που πετάχτηκαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Δεν κάνουμε πλάκα [...] Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ενώ τελείωσε με 15 λεπτά καθυστέρηση".

Από την πλευρά του το USA Today επισημαίνει πως οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας έβαλαν φωτιά στα πάντα!

Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η αγγλική METRO η οποία αναφέρει: "Καλώς ήρθατε στην κόλαση! Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιουργούν εκφοβιστική ατμόσφαιρα για τον Ολυμπιακό. Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Η είδηση έφτασε μέχρι και στην Αυστραλία, με το Businees Insider να σχολιάζει: "Αυτό είναι από τα πιο τρελά πράγματα που έχουμε δει ποτέ σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου".

Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα

Το SB Nation ξεκινά ιδιαίτερα γλαφυρά την περιγραφή του, επισημαίνοντας: "Run, Olympiakos. RUN. (τρέξε Ολυμπιακέ τρέξε)", ενώ στο άρθρο τονίζεται: "Ξέρετε τι είναι τρομακτικό; Η φωτιά. Ξέρετε τι είναι πραγματικά τρομακτικό; Δαχτυλίδια φωτιάς. Ξέρετε τι είναι σούπερ-ντούπερ τρομακτικό; Δαχτυλίδια φωτιάς από ανθρώπους που σε μισούν. Ξέρετε πιο είναι το πιο τρομακτικό; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Μπράβο στους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν τα έκαναν πάνω τους [...] Τρομακτικό, τσεκ. Κίνδυνος τραυματισμού, τσεκ. Στόχευση αντίπαλης ομάδας, τσεκ. Συγχαρητήρια οπαδοί του ΠΑΟΚ. Είστε αληθινά τρομακτικοί και μην μας πλησιάσετε ποτέ".

Το γερμανικό Spiegel αναφέρει: "Οι ταραχές επισκίασαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν φωτοβολίδες καίγοντας τον πάγκο του Ολυμπιακό [...] Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή αρνητικά αρκετές φορές στο παρελθόν από τις πράξεις των οπαδών του. Έτσι, μετά από την τιμωρία της UEFA, έπαιξε το καλοκαίρι χωρίς κόσμο στον προκριματικό του Champions League με την Σάλκε".

Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Τούμπα

Οι εικόνες ντροπής της Τούμπας έφτασαν μέχρι και στη Χιλή, με την Βiobio Chileνα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πετάχτηκαν... αντζούγιες στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμη:

Σαββίδης στη superBALL: "Έπρεπε να τιμωρήσουμε τον Ολυμπιακό"

Όλα τα ρεπορτάζ από την Τούμπα (VIDEOS+PHOTOS)

Φωτιά στο μαγαζί του Τζαβέλλα!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK