Τη Δευτέρα στο "σκαμνί" ο ΠΑΟΚ

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ θα βρεθεί την προσεχή Δευτέρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να απολογηθεί για τα γεγονότα του γηπέδου της Τούμπας στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Με τον κόσμο του ο "δικέφαλος του Βορρά" στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τη Δευτέρα στο "σκαμνί" ο ΠΑΟΚ

Για την προσεχή Δευτέρα στις 14:00 όρισε δικάσιμο η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και κάλεσε τον ΠΑΟΚ σε απολογία για τα όσα έγιναν τη Μ. Τετάρτη στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς κλήθηκαν σε απολογία βάσει της πειθαρχικής δίωξης που τους άσκησε την Τετάρτη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ και απειλούνται -όπως αναλύσαμε χθες- με βαρύτατες ποινές που πιθανόν να φτάσουν μέχρι και σε αφαίρεση βαθμών.

Αυτό που ωστόσο πρέπει να σημειωθεί στην περίπτωση που τιμωρηθεί η έδρα του ΠΑΟΚ, είναι ότι στο ματς της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ την άλλη Τετάρτη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, θα αγωνιστεί κανονικά με τον κόσμο του στις κερκίδες. Και αυτό, διότι ακόμη κι αν ανακοινωθεί αυθημερόν η απόφαση για την ποινή του (δηλαδή την Δευτέρα) θα πρέπει -βάσει κανονισμού- να μεσολαβήσουν 5 ημέρες προκειμένου η ποινή να εκτελεστεί.

Σε απολογία για την Δευτέρα, κλήθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά:

" Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την από 22-04-2014 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, καλεί σε γραπτή ή προφορική απολογία την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη Δευτέρα 28/4/2014 και ώρα 14:00, βάσει των διατάξεων των άρθρων 1,2 στοιχ. β΄ και γ΄, 3, 14, 15 παρ. 6, στοιχ. α΄- δ΄ και 23 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013 και άρθρο 35 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων και 3 παρ.1 και 46 παρ. 2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4).

Επίσης, η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της τις παρατηρήσεις του διαιτητή του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας της 16/4/2014 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ και την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, καλεί σε γραπτή ή προφορική απολογία την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη Δευτέρα 28/4/2014 και ώρα 14:00, για παράβαση των άρθρων 15 παρ. 3α΄κατ’ εξακολούθηση και 14 παρ. 1 και 2 του Π.Κ της Ε.Π.Ο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK