Ηρακλής - ΠΑΟΚ 0-1

Το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 58ο λεπτό χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του ανώτερου Ηρακλή στο ντέρμπι του Καυτανζογλείου (1-0) και, παράλληλα, τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 0-1

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες αγωνίζονται σε διαφορετική κατηγορία, ωστόσο ο αγώνας θύμισε τα ντέρμπι του παρελθόντος επειδή ο Ηρακλής παρατάχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Οι παίκτες του Γκιγιέρμο Όγιος δημιούργησαν αρκετά ρήγματα από τη δεξιά πτέρυγα (ιδιαίτερα δραστήριος για ακόμα μία φορά ο Κοσμάς Τσιλιανίδης), αλλά ο Ντάριο Ζάχορα δεν είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία.

Ο Ηρακλής άγγιξε το γκολ στο 8ο λεπτό με δύο σουτ του Κροάτη και απείλησε στο 16ο με τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ενώ στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ δικαιούται να φωνάζει για το μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Νίκου Σαββίδη (στο 24' και ακολούθησε σουτ του Γιώργου Γεωργιάδη στο οριζόντιο δοκάρι).

Η συντριπτική κατοχή του "γηραιού" δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να κρατήσουν με άνεση το "μηδέν" στο δεύτερο μέρος και όταν ο Στέφανος Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό, η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, ο Τάι απείλησε στο 62ο και το 69ο λεπτό, αλλά το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους. Το μοναδικό δεδομένο που μεταβλήθηκε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες μετά την αποβολή του Σαββίδη στο φινάλε (για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Αθανασιάδη).

Το ντεμπούτο του Χέντβιχες Μαντούρο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (αντικατέστησε τον Κοστίν Λάζαρ στο 46') κρίνεται θετικό, καθώς έκανε κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις με σημαντικότερη εκείνη του 56ου λεπτού στον Ζάχορα.

MVP

Ο Παναγιώτης Γλύκος. Βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ζαχόρα, απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τάι και συνέβαλε τα μέγιστα για να φύγει ο ΠΑΟΚ νικητής από το Καυτανζόγλειο μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νίκος Σαββίδης. Υπέπεσε σε πέναλτι, άσχετα αν δεν δόθηκε, και κατάφερε μία "καρατιά" στον Αθανασιάδη λίγες στιγμές πριν από το φινάλε με συνέπεια να αποβληθεί.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει την επαγγελματική νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γλύκος δεν επέτρεψε στους 11.000 φίλους του Ηρακλή να πανηγυρίσουν, ωστόσο το πρόσημο είναι θετικό για τους τελευταίους, αφενός γιατί τα ματς με τη δεύτερη ομάδα της Super League παραμένουν ντέρμπι και αφετέρου επειδή διαπίστωσαν ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα αργήσει η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής (Όγιος): Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70' Γιάρολιμ), Μπάμπα, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77' Σιατραβάνης), Ζάχορα (68' Ματσούκας).

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης (76' Κάτσε), Λάζαρ (46' Μαντούρο), Νίνης, Γεωργιάδης, Λούκας (71' Ολίσε), Αθανασιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK