Καλλιθέα - ΠΑΟΚ 2-0

Μετά το θρίαμβο επί του Άρη, η Καλλιθέα επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και θα διεκδικήσει ακόμα μία πρόκριση στη Θεσσαλονίκη. Ντακόλ και Μαρουκάκης τα γκολ της ομάδας της Football League, δύο δοκάρια ο Σταφυλίδης για το "δικέφαλο". Στις 24 Ιανουαρίου ο επαναληπτικός στην Τούμπα.

Καλλιθέα - ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS

Η Καλλιθέα γνώριζε τον τρόπο. Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα αξιοποίησε τον γνώριμο, κάκιστο αγωνιστικό χώρο του "Ελ Πάσο" που οδηγούσε σε έναν κακό ρυθμό και επέλεξε το αμυντικό παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο φανερά πιο ποιοτικό. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε την ταχύτητα του Γιώργου Γεωργιάδη για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι απέκρουσαν επιτυχώς τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων και το άχρωμο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.

Δεν συνέβη το ίδιο και το 2ο μέρος. Η Καλλιθέα άρχισε με το Λεφτέρη Ματσούκα στην επίθεση, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο. Μέσα σε 11 λεπτά (50', 61') ο Κώστας Σταφυλίδης βρήκε 2 φορές το δοκάρι με δεξί σουτ και το γκολ των φιλοξενουμένων έμοιαζε με θέμα χρόνου, εξαιτίας της πίεσης που ασκούσαν. Οι εκατέρωθεν αλλαγές ανέκοψαν το ρυθμό, έστω κι αν η είσοδος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη κατέστησε ακόμα πιο επικίνδυνους τους φιλοξενούμενους.

Στο 79ό λεπτό σημειώθηκε η φάση που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Σε μία βαθιά σέντρα, ο Ματέους Βιβιάν έχασε την μπάλα και τον Ματθαίο Μαρουκάκη, ανέτρεψε τον αντίπαλό του στην περιοχή και αποβλήθηκε. Ο αρχισκόρερ της Football League, Άλεξ Ντακόλ, ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην Καλλιθέα, το οποίο διπλασίασε 3 λεπτά αργότερα ο Μαρουκάκης. Ο αποσβολωμένος ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε και θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα σε περίπου 2 εβδομάδες (24/01) στην Τούμπα.

Καλλιθέα: Μιχελής, Φερέιρα, Ντακόλ, Φάιγ (68' Ματσούκας), Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας (46' Μαρουκάκης), Ατματσίδης, Κατσικογιάννης (86' Θεολόγου), Σταύρου, Βιγιαρέχο, Αρβανίτης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βιβιάν, Κατσουράνης (63' Πέλκας), Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Γεωργιάδης (63' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (70' Γιάννου)

Διαβάστε ακόμα

Δώνης: "Θα τα καταφέρουμε στην Τούμπα"

Το live της αναμέτρησης

News 24/7

24MEDIA NETWORK