Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1 (VIDEO)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάκομπ Γιόχανσον που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (το οποίο τελικά χρεώθηκε ως αυτογκόλ), η ΑΕΚ "έσωσε την παρτίδα" στην Κέρκυρα (1-1) και πήρε προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού του ΟΑΚΑ.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1 (VIDEO)

Το LIVE του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Δυναμική ήταν η παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ, που "ζέσταναν" από νωρίς την ατμόσφαιρα στην βροχερή Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι κατέβασαν μια 11άδα με αρκετούς βασικούς, ενώ με την ίδια σοβαρότητα παρέταξε την ομάδα του και ο Τραϊανός Δέλλας βάζοντας ό,τι καλύτερο διαθέτει το ρόστερ του.

Μόλις στο 5ο λεπτό, η ΑΕΚ απείλησε την εστία του Κουτζαβασίλη με τον Αραβίδη, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πλατέλλας έπιασε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, όμως ο Σιόντης έβαλε την κόντρα με την μπάλα να φτάνει στα χέρια του κίπερ.

Το ημίχρονο κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις, ώσπου στο 38', η Κέρκυρα έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, o Φάμπιο έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Χαβίτο μέσα στην περιοχή βρήκε με τακουνάκι τον Κάικουτ. Ο τελευταίος όμως κι ενώ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ανέστη, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βενέτη. Ο Ρόχας εκτέλεσε το κόρνερ, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του μπακ της Κέρκυρας. Εκείνος κατέβασε και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, την έστειλε στο πάνω μέρος της εστίας του Ανέστη.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ ανέβηκε, ο Δέλλας έκανε πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας και τον Γιόχανσον στο γήπεδο, κάτι που του "βγήκε" σχεδόν αμέσως. Στο 68' ο Μάνταλος με ωραία εκτέλεση φάουλ έφερε την μπάλα στην περιοχή, και ο Σουηδός μέσος της ΑΕΚ από κοντά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (αν και στη συνέχεια χρεώθηκε ως αυτογκόλ).

Λίγο έλειψε να "κλέψει" το ματς η Ένωση στο 78' όμως το σουτ του Μπρέσεβιτς εντός περιοχής, πέρασε μόλις άουτ. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ωστόσο με το εκτός έδρα γκολ, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού του ΟΑΚΑ.

MVP

Ο Μάνταλος ήταν για ακόμη ένα ματς καθοριστικός για την ΑΕΚ. Σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των "κιτρινόμαυρων" περνούσαν από τα πόδια του, ενώ ήταν αυτός που έβγαλε την σέντρα, από την οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πλατέλλας κλείστηκε καλά από τους αμυντικούς της Κέρκυρας και δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο ματς. Η Ένωση χρειάζεται τις εμπνεύσεις του και τις ατομικές του προσπάθειες, κάτι που της έλειψε από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σχόλιο

Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν διαβασμένοι, κλείνοντας όλους τους χώρους και πιέζοντας ασφυκτικά τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι έμοιαζαν "εγκλωβισμένοι". Πολύ καλό ματς από την ομάδα του Γρηγορίου που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή της στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ο Πλατέλλας δεν φάνηκε καθόλου, ενώ και ο Μάνταλος περιορίστηκε αρκετά. Μεγάλο επιθετικό βάρος έπεσε στους πλάγιους μπακ, οι οποίοι ανέβαιναν συνεχώς δημιουργώντας ρήγματα. Το τελικό 1-1 μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο από την έκβαση του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Καικούτ, Ρόχας (84' Μαρκόφσκι), Καρντόσο, Χαβίτο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (78' Ναγιάρ), Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (71' Κόντος)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος (66' Γιόχανσον), Μάνταλος, Αραβίδης, Πλατέλλας (80' Ντούνης), Μπρέσεβιτς (88' Σοϊλέδης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK