Λεβαδειακός - Απόλλων 1-4

Με γκολ των Χατζή, Κοτσώνη, Άρσιτς και Ανγκούλο, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με το εμφατικό 4-1 και με συνολικό σκορ 5-2 εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αποβλήθηκε στο 70' ο Μάντζιος.

Λεβαδειακός - Απόλλων 1-4
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης να ολοκληρώθηκε χωρίς φάση, ωστόσο η συνέχεια αποζημίωσε τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για να παρακολουθήσει από κοντά το ματς. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, ο Απόλλων χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα εκτός έδρας γκολ, κάτι που έγινε στο 17ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Χατζής βρέθηκε στην περιοχή και επωφελήθηκε από τις κόντρες, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η απάντηση του Λεβαδειακού ήταν άμεση, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μιλιοσάβλιεφ έβγαλε τη σέντρα για τον Μάντιζο κι αυτός με μια εξαιρετική περιστροφική κίνηση σούταρε μέσα στην περιοχή και έφερε το ματς στα ίσα. Τα γκολ συνέχισαν να πέφτουν... βροχή, με τον Απόλλωνα να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο 19'. Ο Λαγός εκτέλεσε το φάουλ από μακριά και ο Κοτσώνης, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Στρατηλάτη.

Από το σημείο εκείνο ο Λεβαδειακός ανέβασε στροφές, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-2. Πέντε λεπτά μετά από τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων "άγγιξε" το τρίτο γκολ, ωστόσο το σουτ του Ανγκούλο πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στρατηλάτη.

Στο 57' ο Απόλλων έκανε το 3-1, με τον Άρσιτς να σουτάρει από το σημείο του πέναλτι μετά από σέντρα του Λίτση, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το έργο του Λεβαδειακού έγινε ακόμη πιο δύσκολο και τα νεύρα περισσότερα, με αποτέλεσμα στο 70ο λεπτό ο Μάντζιος να χτυπήσει τον Κοτσώνη στο πρόσωπο και να αποβληθεί, αφήνοντας την ομάδα του Παντελίδη με 10.

Λίγο πριν από το φινάλε, ο Ανγκούλο ολοκλήρωσε με κοντινό πλασέ τον χορό των γκολ για τους φιλοξενούμενους, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση του Απόλλωνα στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

MVP

Ο Ανγκούλο. Όχι μόνο βρήκε δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4, αλλά ήταν πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς οι περισσότερες φάσεις για τους φιλοξενούμενους περνούσαν από τα πόδια του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους στο 18', ωστόσο η απερίσκεπτη ενέργειά του στο 70ο λεπτό είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του.

Σχόλιο

Πανηγυρική πρόκριση του Απόλλωνα στα προημιτελικά, αφού μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, ο Λεβαδειακός είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα, ωστόσο η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έκανε την ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ωραίο ματς μετά το πρώτο τέταρτο. Τα παράτησε στο τέλος ο Λεβαδειακός.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μάντζιος, Μάγκας, Ζιτό (46' Γκόμες), Βούκσεβιτς, Σάντσεζ, Πίντερ, Μιλοσάβλιεφ (76' Σοτέλο), Μιλιάζες, Μπουσταμάντε (59' Γιακουμάκης).

Απόλλων: Πίτκας, Ψιανός, Κοτσώνης, Γεωργίου, Λίτσης, Χατζής, Ηρακλής, Βάντερσον (33' Βασιλαντωνόπουλος), Λαγός (69' Φαρία), Άρσιτς (88' Κύργιας), Ανγκούλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK