Ο Ανσαριφάρντ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρόκριση στους "8"

Ο γενναίος Αρης κοίταξε τον Ολυμπιακό στα μάτια αλλά ο πρωταθλητής βρήκε τον τρόπο να φύγει αλώβητος από το "Βικελίδης" (1-1) και να πάρει σαφές προβάδισμα για πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου. Ανοιξε λογαριασμό ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος ισοφάρισε το ματς.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με υπογραφή... Καρίμ! Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 13ο λεπτό, στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς με το αυτογκόλ του Φιγκέιρας, και έβαλε δύσκολα για αρκετή ώρα στον Ολυμπιακό επιλέγοντας να περιμένει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του και να "χτυπήσει" στην κόντρα, ωστόσο το φινάλε του αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας βρήκε τον... Πάουλο Μπέντο να χαμογελάει πλατιά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Και αυτο γιατί σε έναν αγώνα που πήραν το βάπτισμα του πυρός με την ερυθρόλευκη φανέλα τρεις (!) ποδοσφαιριστές, Ανσαριφάρντ, Νικολάου και Σισοκό, είδε και τους τρεις να είναι μεταξύ των διακριθέντων, και τον Ιρανό να είναι εκείνος που έφερε το ματς στα ίσα στο 81ο λεπτό και έδωσε πλεονέκτημα στους πρωταθλητές Ελλάδας για πρόκριση στα προημιτελικά. Για ένα ακόμα ματς ο Μανθάτης έδειξε πως έχει παρόν και μέλλον με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πολύ καλός ήταν (μετά από καιρό) ο Όσκαρ Καρντόσο, ενώ από πλευράς Άρη κορυφαίοι ήταν οι Διούδης (αρκετές σωτήριες επεμβάσεις) και Μιλουνοβιτς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης που διεξήχθη σε ένα γεμάτο παλμό "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Άρης κατάφερε να "βάλει φωτιά" στο 13ο λεπτό, με τον Ντούνη να σπάει το τεχνητό οφσάιντ που πήγε να παίξει η αμυντική τετράδα των Πειραιωτών και να κάνει το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου εκεί ο Φιγκέιρας πρόλαβε στο... τσακ τον Μιλούνοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η συνέχεια βρήκε τον Ολυμπιακό να πιέζει, να κλείνει τον Άρη στα καρέ του και να προσπαθεί κυρίως από τα αριστερά να δημιουργήσει ρήγματα, με τους παίκτες του Μπέντο όμως να μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα παρά την υπεροχή τους. Στο 17' ο Σισοσό αρχικά και ο Ελιουνούσι έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση,στο 38' ο Διούδης έγινε... superman με τρομερή εκτίναξη που απέτρεψε το 1-1 σε εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Έλληνας κίπερ είπε και πάλι όχι στον Παραγουανό, αυτή τη φορά σε κοντινή κεφαλιά.

Ίδια και απαράλλακτη ήταν η εικόνα στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να εντείνει την πίεση του και τον Άρη να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα πολλή ώρα στα πόδια του και να οχυρώνεται μπροστά από την εστία του Διούδη για να κρατήσει το πολύτιμο για αυτόν 1-0. Στο 50' ο Μανθάτης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από εξαιρετική πάσα του Καρντόσο ενώ στο 70' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους καθώς έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρόβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στο 76' ο Διούδης νίκησε τον Ανσαριφάρντ που προσπάθησε με μονοκόμματο σουτ να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ όμως στο 81' δεν είχε λύση στο... πρόβλημα που του έβαλε ο Ολυμπιακός. Εκπληκτική κάθετη πάσα του Μιλιβόγεβιτς, γύρισμα με τη μία του Φιγκέιρας και χρυσή κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο δεύτερο δοκάρι για το 1-1. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε και για την ανατροπή έχοντας το μομέντουμ υπέρ του όμως αυτή δεν ήρθε αφού ο Διούδης είπε όχι στο 97' με εκπληκτική επέμβαση σε φάουλ του Μιλιβόγεβιτς και έτσι το 1-1 αφήνει περιθώρια για μία άκρως ενδιαφέρουσα ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη στο "Καραϊσκάκης".

OΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΡΗΣ: Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (92' Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (77' Παυλίδης), Ντούνης (82' Πίτου Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Καμπιάσο (75' Μιλιβόγεβιτς), Μπουχαλάκης (68' Ανδρούτσος), Μανθάτης (75' Σεμπά), Ελιουνούσι, Καρντόσο, Ανσαριφάρντ

TO LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK