ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΟ Χανιά 3-5 πέν. (1-2 κ.δ. & παρ.)

Σοκ στα Γιάννινα! Τα Χανιά με την αύρα του Σούλη Παπαδόπουλου, έφτασαν σε μια μεγαλειώδη ανατροπή στην έδρα του ΠΑΣ επικρατώντας με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι (κ.δ. 1-2) και παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Κρητικός και Γκοτοβός τα τέρματα για τους Χανιώτες στην κανονική διάρκεια, ο Σαλαπίδης το γκολ για τον ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΟ Χανιά 3-5 πέν. (1-2 κ.δ. & παρ.)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Έχοντας το υπέρ του 2-1 από τον πρώτο αγώνα της Κρήτης, ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να αφήσει εκτός τους βασικούς, Τσάβες, Τσουκαλά, Κοροβέση για λόγους rotation, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε αρκετά νέα παιδιά. Με αλλαγές παρουσιάστηκαν και τα Χανιά στα Ιωάννινα, με αρκετούς νεοαποκτηθέντες παίκτες να μπαίνουν στην 11άδα, ενώ στον πάγκο της ομάδας επέστρεψε και πάλι ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τι φάσεις να "βγαίνουν" με το σταγονόμετρο. Ωστόσο στο 39ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Κρητικός έβγαλε όμορφα την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Σαλαπίδη μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με συρτό σουτ έγραψε το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Κρητικός αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (μέσα σε διάστημα 9 λεπτών) και αποβλήθηκε, αφήνοντας με 10 την ομάδα του για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Με την επανάληψη, τα Χανιά έφεραν νωρίς το ματς στα ίσια με κεφαλιά του Στέλιου Κρητικού (πέρασε στο ημίχρονο ως αλλαγή), μετά από "γέμισμα" του Γκονσάλες.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως παράλληλα άφηναν πολλά κενά στην άμυνά τους. Κενά τα οποία λίγο έλειψε να τα εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ, πρώτα στο 63' με το ανάποδο ψαλίδι του Γιάκου που πέρασε άουτ και τρία λεπτά αργότερα με το απευθείας φάουλ του Ναδάλες που έδιωξε ο Σικαλιάς.

Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες των γηπεδούχων, το κατάφεραν αυτοί των Χανίων στο 84'. Ο Γκονσάλες και πάλι εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ, ο Γκοτοβός έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που έμοιαζε πολύ με αυτό του Κρητικού. Το τέλος του 90λεπτου βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-2, σκορ με το οποίο είχε λήξει και το πρώτο ματς, οδηγώντας τες στην παράταση.

Τα Χανιά ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου. Όμως, πρώτα ο Εσόνο και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Σωτηρίου. Στο δεύτερο 15λεπτο, με την κούραση να κάνει την εμφάνισή της στις προσπάθειες των παικτών, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Ωστόσο, ο ξεκούραστος Ίλιτς (πέρασε στο παιχνίδι στο 100') λίγο έλειψε να δώσει την πρόκριση στον ΠΑΣ, όταν στο 113' έτρεξε με την μπάλα στα πόδια το μισό γήπεδο, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σικαλιά. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, ο Τζημόπουλος σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του, όταν από τη σέντρα του Μανιά, προσπάθησε να πετύχει γκολ με τακουνάκι, όμως και πάλι ο Σικαλιάς ήταν εκεί και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί οι Χανιώτες ήταν απόλυτα εύστοχοι (5/5), με την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου να πανηγυρίζει μια τεράστια πρόκριση. Αναλυτικά οι παίκτες που χτύπησαν τα πέναλτι:

Για τον ΠΑΣ: Μανιάς (άστοχος), Ντάσιος (εύστοχος), Ναδάλες (εύστοχος), Τζημόπουλος (εύστοχος).

Για τα Χανιά: Κρητικός (εύστοχος), Γκότοβος (εύστοχος), Γκονσάλες (εύστοχος), Κοντέων (εύστοχος), Πάγκαλος (εύστοχος).

MVP

Χάρη στα έξοχα στημένα του Γκονσάλες, τα Χανιά έφτασαν σε μια μεγάλη ανατροπή μέσα στα Ιωάννινα, πετυχαίνοντας 2 γκολ. Αναμφίβολα ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων παίρνει τον τίτλο του MVP. Να σημειωθεί πως ο Αργεντινός ήταν εύστοχος και στην διαδικασία των πέναλτι.

Αδύναμος Κρίκος

O Τάσος Κρητικός εξαιτίας μιας απερίσκεπτης ενέργειας στο 43' άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του για ένα ολόκληρο ημίχρονο, στο οποίο μάλιστα ο ΠΑΣ δέχθηκε 2 γκολ. Ο 20χρονος εξτρέμ αν και έβγαλε την ασίστ για το γκολ των Ιωαννίνων, κατάφερε να αντικρίσει 2 κίτρινες μέσα σε διάστημα 9 λεπτών, αφήνοντας την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιάννης Πετράκης, ανεκμετάλλευτη.

Σχόλιο

Η αύρα του Σούλη Παπαδόπουλου επηρέασε προς το καλύτερο την ομάδα των Χανίων τα οποία δεν παράτησαν ούτε στιγμή το ματς. Από την αρχή κιόλας έδειξαν τις διαθέσεις τους, ενώ η κόκκινη του Κρητικού στο 43' βοήθησε αρκετά, προκειμένου να φτάσουν στην ανατροπή. Καθοριστικός ήταν ο Γκονσάλες, ο οποίος με τα έξοχα στημένα του δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στην εστία του ΠΑΣ.

Αλλά και στην διαδικασία των πέναλτι, έδειξαν απίστευτη ψυχραιμία όντας εύστοχοι και στα 5, πανηγυρίζοντας μια μεγαλειώδη πρόκριση στους "8". Από την άλλη, η ομάδα του Πετράκη με πολλές αλλαγές στην 11άδα της έδειξε να μην έχει συνοχή, ενώ τα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν αρκετά. Η ανόητη ενέργεια του Κρητικού στο 43' ήταν στην ουσία η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού. Οι Γιαννιώτες σπατάλησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν για να πάρουν το ματς στην παράταση κι ως γνωστόν... ο "άγραφος νόμος" του ποδοσφαίρου "μίλησε" στο τέλος.

Τα γκολ της κανονικής διάρκειας

Τα πέναλτι

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα:Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Ναδάλες, Αυγενικού (60' Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79' Μανιάς), Γιάκος (100' Ίλιτς), Σαπαλίδης, Κρητικός.

ΑΟ Χανιά:Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46' Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης (104' Γανωτής), Αλέκου (46' Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK