Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3 (VIDEO)

Ο Ολυμπιακός είναι ήδη στους 8 του κυπέλλου. Με δύο γκολ του Χόρχε Μπενίτες κι άλλο του Μιλιβόγεβιτς η ομάδα του Βίτορ Περέιρα επικράτησε 3-0 του Τυρνάβου στη Λάρισα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Επανεμφάνιση Ολαϊτάν μετά τις 2 Μαρτίου του 2014.

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι στο Αλκαζάρ ήταν τα δύο εύστοχα πλασέ του Χόρχε Μπενίτες στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Στο 3' ξεπέρασε τρεις αντιπάλους και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26' έφυγε -εκτεθειμένος- μετά την κάθετη του Διαμαντάκου και διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού. Ο Παραγουανός φορ έκανε τη δουλειά που του είχε ανατεθεί όταν βρέθηκε απέναντι στον Πρίφτη και χάρισε στην ομάδα του Βίτορ Περέιρα ξεκάθαρο αβαντάζ πριν από τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη σ' ένα παιχνίδι που ο Γολιάθ "αφόπλισε" τον Δαυβίδ με τη σφεντόνα.

Ο Πορτογάλος προπονητής άλλαξε τα 10/11 του αρχικού σχήματος που παρέταξε την Κυριακή με τον Παναιτωλικό, είδε πάντως όσους χρησιμοποίησε, μεταξύ των οποίων ο Πελέ, ο Βέργος και ο Γκαζαριάν, να έχουν διάθεση για... τρέξιμο. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες, άσκησαν όμως πίεση την μπάλα και δεν άφησαν τον Τύρναβο να αισθανθεί ότι μπορεί να γίνει απειλητικός. Τουλάχιστον όχι μέχρι τη φάση του 56' όταν ο Παπασάββας βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε, αλλά ο Μέγερι έδιωξε χαμηλά.

Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν μείωσαν σ' εκείνο το χρονικό σημείο, οι Πειραιώτες δεν χρειάστηκε να πιεστούν. Περισσότερο ενδιαφέρον είχε έκτοτε η συμμετοχή του Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος στο 62' αντικατέστησε τον Μπενίτες παρά οτιδήποτε άλλο. Ο νεαρός Νιγηριανός έπαιξε ξανά μετά την πολύμηνη απουσία του και ήταν φυσικό να μην πιέσει πολύ τον εαυτό του. Είχε ένα σουτ πάντως, προτού ο Μιλιβόγεβιτς στο 84' διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

MVP

Ο Χόρχε Μπενίτες για τα τέρματα που πέτυχε και ο Μάικλ Ολαϊτάν για την επάνοδό του στη δράση. Αμφότεροι χρειάζονται λεπτά για να αισθανθούν χρήσιμοι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πελέ βρήκε θέση στην 11άδα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά τις 6 Απριλίου, αλλά το γεγονός ότι στο 63' αντικαταστάθηκε δείχνει πόσο... ευχαριστημένος ήταν από αυτόν ο Βίτορ Περέιρα.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας, επιβεβαίωσε το ρόλο του ξεκάθαρου φαβορί στο ζευγάρι και δεν ασχολήθηκε περαιτέρω. Ο Τύρναβος είχε τιμητική παρουσία, μια-δυο καλές στιγμές και έπεσε μαχόμενος σ' ένα παιχνίδι που οι πιθανότητες του ήταν εξ αρχής ελάχιστες.

Οι συνθέσεις:

Τύρναβος: Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Χαλούλος, Ιβανίδης, Ντατίδης (46' Μιλουτίνοβιτς), Παπασάββας (68' Αλεξίου), Ποκόνγκ, Γεωργίου, Ότα (46' Σολφερίνο)

Ολυμπιακός: Μέγερι, Σαλίνο, Βούρος, Σιόβας, Γιαννούλης, Πελέ (63' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν (72' Μιλιβόγεβιτς), Ντουρμάζ, Μπενίτες (62' Ολαϊτάν), Διαμαντάκος

News 24/7

24MEDIA NETWORK