ΑΕ Ποντίων - Ξάνθη 0-2

Με γκολ των Βλάση Καζάκη και Θοδωρή Βασιλακάκη, η Ξάνθη ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕ Ποντίων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΕ Ποντίων - Ξάνθη 0-2

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

H πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στους γηπεδούχους, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 11', ο Βάλλας έκανε γύρισμα προς τα πίσω και ο Μπαξεβανίδης έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Ξάνθη απείλησε με τον Σουάνη (νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κελπέκη), όμως, δέκα λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε. Μετά από μακρινό γέμισμα προς την περιοχή της ΑΕΠ, ο Χασιώτης έκανε λάθος γύρισμα προς τον βετεράνο γκολκίπερ και ο Καζάκης το εκμεταλλεύτηκε για να "γράψει" το 1-0 με κεφαλιά.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η ακριτική ομάδα απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις από τα αριστερά, ενώ από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 72ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο, ο Πόι έκανε το πρώτο σουτ και ο νεοεισελθών Βασιλακάκης το δεύτερο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κελπέκη.

Στο εναπομείναν διάστημα του αγώνα δεν άλλαξε κάτι (με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Χιτζίδη στο 77'), με αποτέλεσμα η Ξάνθη να κλείσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της για το 2011.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εισέβαλαν 50 περίπου οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του διαιτητή Καλόπουλου, ο οποίος το αντιλήφθηκε έγκαιρα και απομακρύνθηκε τρέχοντας.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το... αρχάριο λάθος των πολύπειρων Κελπέκη-Χασιώτη. Έβαλε σε θέση οδηγού την ακριτική ομάδα, η οποία στη συνέχεια δεν είχε παρά να διατηρήσει το προβάδισμα.

MVP

Ο Στεφάν Νταρμπιόν. Ο Γάλλος αμυντικός έκανε θετικές επεμβάσεις, είχε σιγουριά στις πάσες του και μετά τη σημερινή εμφάνιση χτυπά με αξιώσεις την πόρτα της βασικής 11άδας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Διονύσης Χασιώτης. Ανεπίτρεπτο για την εμπειρία του το λάθος που αποφέρει το πρώτο γκολ της Ξάνθης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Ποντίων (Λεωνίδας Μπίλης): Κελπέκης, Γούλας, Χιτζίδης, Δεληζήσης, Χασιώτης, Τροΐρης, Πετράκος (46' Κυβρακίδης), Σαπάνης (69' Χιονίδης), Τσιτλακίδης, Μουρατίδης, Πέντσας (59' Κωνσταντινίδης).

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σταθάκης, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Μαρσελίνιο (83' Αλτιπαρμακόφσκι), Βλαχοδήμος (61' Πόι), Καζάκης, Σουάνης (67' Βασιλακάκης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK