AEΛ-Παναιτωλικός 9-10 πεν.

Ο Λουίτζι Τσενάμο του Παναιτωλικού ευστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι και απέκρουσε αυτό του τερματοφύλακα της ΑΕΛ στη ρώσικη ρουλέτα του ΑΕΛ FC Arena. Η ομάδα του Τεννέ προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου.

AEΛ-Παναιτωλικός 9-10 πεν.

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι αναμενόταν να είναι ντέρμπι και κύλησε ως τέτοιο. Με μεγάλος πάθος, λίγες καλές φάσεις, νεύρα και μέτριο ποδοσφαιρικό θέαμα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις αφού οι δύο ομάδες αλληλοεξοντώθηκαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ελάχιστοι χώροι έμεναν ελεύθεροι και όταν αυτό προέκυπτε οι πάσες δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Ενα καλό σουτ από κάθε πλευρά ήταν ο ταπεινός απολογισμός.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγινε πιο πιεστική κόντρα σ' έναν Παναιτωλικό που ήθελε να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Η πίεση των Θεσσαλών έφερε φάσεις με τα σουτ του Τσιμπάμπα (77') και του Ζεκίνια (90'). Ομως ο Τζενάμο αντέδρασε αποτελεσματικά σε αμφότερες τις περιπτώσεις και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Κωνσταντινέας με τις λάθος αποφάσεις του (ΑΕΛ και Παναιτωλικός διαμαρτύρονται για πέναλτι, ειδικά αυτό του Σεσίνια είναι πεντακάθαρο) "έκλεψε" την παράσταση σε 30 λεπτά που είχαμε ρυθμό και ενέργεια, λίγες όμως φάσεις.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη "ρώσικη" ρουλέτα των πέναλτι. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επέδειξαν ψυχραιμία και χρειάστηκε να φτάσουμε στα νοκ άουτ χτυπήματα και συγκεκριμένα σε... μονομαχία τερματοφυλάκων. Ο Τσενάμο ευστόχησε στο κρίσιμο και απέκρουσε αυτό του Σωτηρίου για να διαμορφωθεί το τελικό 10-9 που στέλνει τον Παναιτωλικό στους "16" του Κυπέλλου.

Το κλειδί του αγώνα:

Ρυθμός, φάσεις και ένταση συνέθεσαν την εικόνα του ματς, αλλά η μπάλα... δεν έλεγε να μπει στα δίχτυα. Ηταν ένα ματς κατοχής και ευκαιριών, ειδικά στην κανονική του διάρκεια. Έμελλε όμως να κριθεί στα πέναλτι.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Σωτηρίου ήταν ο μοιραίος παίκτης της ΑΕΛ, αφού αστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι.

MVP:

Ο Λουίτζι Τσενάμο σκόραρε και απέκρουσε τα πέναλτι που έκριναν την αναμέτρηση, ενώ είχε σωτήριες επεμβάσεις και στα 120 λεπτά του ματς.

AEΛ-Παναιτωλικός 9-10 πεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK