Πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι για τον Θρασύβουλο

Η πορεία του Θρασύβουλου μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ωστόσο στο Κύπελλο η ομάδατης Φυλής τα πήγε περίφημα καθώς κατάφερε να αποκλείσει το Λεβαδειακό στα πέναλτι (4-2, 1-1 κ.α.) και να γίνει η πρώτη ομάδα από τη Football League που προκρίθηκε στη "φάση των 16" του θεσμού.

Πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι για τον Θρασύβουλο

Η ποιότητα του αγώνα κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και λόγο του αγωνιστικού χώρου, που είχε επιβαρυνθεί από τη βροχή. Στο πρώτο μέρος ο Λεβαδειακός είχε την πρωτοβουλία στο κέντρο αλλά δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Κασμερίδη. Εξαίρεση αποτέλεσε η κεφαλιά του Ζουρούδη στο 38' με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Θρασύβουλος προηγήθηκε με το δυνατό σουτ του Βλάχου στο 67ο λεπτό αλλά ο Λεβαδειακός βρήκε τρόπο να απαντήσει, και δύο λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα ο Κόρμπος με κεφαλιά έστειλε το ματς στην παράταση.

Το γκολ του Κόρμπου έδωσε ώθηση στην ομάδα του Λεβαδειακού η οποία στα 15 λεπτά του πρώτου μέρους κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Θρασύβουλου, δημιουργώντας και δύο καλές στιγμές με σουτ των Ζουρούδη και Κόρμπου.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Λεβαδειακός ενέτεινε την πίεση του αλλά ο Θρασύβουλος αμύνθηκε μαζικά, προκειμένου να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, η ομάδα της Φυλής είχε ήρωα τον Κασμερίδη που σταμάτησε τον Βιάνα από τα 11 βήματα στην τελευταία εκτέλεση του Λεβαδειακού.

Ροή πέναλτι

Έχασε το πρώτο πέναλτι ο Βασιλείου του Θρασύβουλου.

Εύστοχος ο Μπεγκόνια. 0-1

Σκοράρει ο Ψιάνος για τον Θρασύβουλο 1-1.

Αστόχησε ο Γκρμπιτς για τον Λεβαδειακό.

Σκοράρει ο Σκόνδρας. 2-1.

Ο Βασιλείου του Λεβαδειακού ήταν εύστοχος για το 2-2.

Ο Κακαράς έκανε το 3-2 για τον Θρασύβουλο.

Ο Κασμερίδης απέκρουσε το πέναλτι του Βιάνα. Πρόκριση για το Θρασύβουλο.

Ο Σύρος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 4-2 για τον Θρασύβουλο.

Κλειδί αγώνα

Ο Θρασύβουλος κράτησε με νύχια και με δόντια το 1-1 και όταν η διαδικασία πήγε στα πέναλτι δεν είχε τίποτα να χάσει. Οι παίκτες του ήταν πιο ψύχραιμοι και κατ' επέκταση πιο εύστοχοι.

MVP

Όταν ένα ματς πηγαίνει στα πέναλτι αναμφίβολα πρωταγωνιστής είναι αυτός που κρίνει τη διαδικασία. Ο Κασμερίδης, στο τελευταίο πέναλτι του Λεβαδειακού διάβασε σωστά, απέκρουσε και έστειλε την ομάδα του στους 16.

Αδύναμος κρίκος

Ο Βιάνα αστόχησε στο πιο κρίσιμο πέναλτι του Λεβαδειακού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK