Ο τρόμος του Γραμμένου και το άρωμα grexit στον τελικό!

Αν αναρωτιέστε για το ποιος είναι ο πιο τρομοκρατημένος άνθρωπος στη χώρα από τη στιγμή που προέκυψε ζευγάρι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, μην πονοκεφαλιάζετε άλλο. Το όνομά του είναι Βαγγέλης Γραμμένος!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έφτασε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από τη ματαίωση του εφιάλτη του αλλά το εκπληκτικό γκολ του Λάζαρου του έφερε την... ολόγλυκια φρίκη στο γραφείο του.

Η ευθύνη της διεξαγωγής του τελικού, μετά από όλα έγιναν πέρυσι στο Βόλο αλλά και όσα έγιναν εφέτος στην Τούμπα, είναι πάρα πολύ βαριά υπόθεση, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε όλοι.

Γίνεται όμως ακόμη πιο βαριά όταν κανείς συνειδητοποιεί ότι από την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω ως ελληνικό ποδόσφαιρο σ' αυτόν τον αγώνα (που στην προηγμένη Ευρώπη αποτελεί ετήσια γιορτή για το άθλημα), θα κριθεί εν πολλοίς το grexit.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Αν επαναληφθούν είτε τα περσινά είτε τα εφετινά σκηνικά στο τερέν και τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, το grexit θα είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. Είναι κάτι που έχει τονίσει και ο Γιώργος Βασιλειάδης σε ανύποπτο χρόνο (και off the record) στις ομάδες.

Τα μάτια της UEFA και της FIFA θα είναι στραμμένα σ' αυτό το παιχνίδι. Ακόμα και το παραμικρό επεισόδιο θα αποκτήσει άλλους είδους μεγέθυνση και μπορεί να υποσκάψει την κάθε καλή προσπάθεια.

Ως προς τις προθέσεις των δύο μονομάχων, αυτό που έχει καταγραφεί είναι το εξής: Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει όσα εισιτήρια πήρε στον τελικό του 2014 κόντρα στον Παναθηναϊκό όταν στην Αθήνα έφτασαν 25.000 οπαδοί του.

Η ΑΕΚ συναινεί στο να περιοριστούν κατά πολύ τα εισιτήρια που θα δοθούν (ακόμη και στις 10.000) αλλά και στο να υπάρξει περιορισμός στις "ομάδες" ανθρώπων που θα πάρουν μαγικά χαρτάκια.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της ξέρει καλά ότι αφενός η λογική επιτάσσει τεράστια αυτοσυγκράτηση αλλά ότι αφετέρου ο ΠΑΟΚ μπορεί να την πιέσει με ποικίλους τρόπους.

Ποιος θα δώσει την τελική λύση; Προφανώς η ΕΛΑΣ! Αν και εφόσον ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να περιφρουρήσει το γήπεδο και να υπερασπιστεί την ασφάλεια πολιτών και δημόσιας περιουσίας, οι αντιστάσεις μπορεί και να καμφούν.

Ισως είναι και η τελευταία καταφυγή της ΕΠΟ για να γλιτώσει τα χειρότερα....

News 24/7

24MEDIA NETWORK