Πυρετώδεις διαβουλεύσεις – Οριστική ρήξη

Τα γεγονότα της Τούμπας σήμαναν συναγερμό και ανέβασαν πυρετό διαβουλεύσεων στο μπλοκ που αντιστρατεύεται το ποδοσφαιρικό καθεστώς ή όπως αυτό το αντιλαμβάνεται ως "εγκληματική οργάνωση".

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις – Οριστική ρήξη

Οι Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος (με σειρά εμπλοκής στα γεγονότα και ενδιαφέροντος στον θεσμό) βρίσκονται σε διαρκή επαφή και αφήνουν για πρώτη φορά τόσο ωμά, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το πιο σημαντικό ίσως από την πρώτη σειρά των επαφών, είναι η διατυπωμένη πρόθεση να καθοδηγήσουν τις όποιες εξελίξεις, ανεξάρτητα των όποιων αποφάσεων ή εισηγήσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Είναι άλλωστε -ως φαίνεται- πεπεισμένοι ότι δεν μπορούν να περιμένουν κάτι περισσότερο από μία αόριστη πολιτικάντικη τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Κοντονή, που θα καταλήγει στην ανάγκη "να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι γύρω από ένα τραπέζι και να αναζητήσουν λύσεις"...

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, κανείς εκ της τριανδρίας δεν σκοπεύει "να νομιμοποιήσει ως συνομιλητή που ενδιαφέρεται για το καλό ποδοσφαίρου, κατηγορούμενους για την κατάσταση στην οποία το οδήγησαν" και "να συζητήσει το αύριο του αθλήματος με ανθρώπους που εκπροσωπούν το χθες και σύντομα θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν".

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση καίτοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες αντιδράσεις. Πάντως υπάρχει η αίσθηση ότι βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ, κοντά σε μία κίνηση που θα τινάξει πρωτάθλημα και κύπελλο στον αέρα, την οποία μάλιστα φέρονται αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τουλάχιστον τρεις ομάδες, με την μία εξ αυτών να αποτελεί μεγάλη έκπληξη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντες καταφέρονταν κατά του διαιτητή Παππά ( "και των εντολέων του"), που ενώ δεν άρχισε ποτέ το ντέρμπι "αιωνίων" εξαιτίας φωτοβολίδων, στην Τούμπα επέμενε προκλητικά να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρ' ότι δεν υπήρξε εκκένωση της εξέδρας. "Ώστε να προκαλέσει με κάθε τίμημα την εισβολή" ή "για λόγους που γνωρίζουν καλύτερα όσοι το αποφάσισαν";

Οι επόμενες ώρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες και -επαναλαμβάνουμε- ανεξάρτητα των προθέσεων της Πολιτείας, όπως αυτή εκπροσωπείται από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Εν θερμώ ή μη, μένει να αποδειχθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοντονής στη HuffPost Greece: "Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Νόμου είναι μονόδρομος"

Θα δώσει αρνητική απάντηση η ΕΠΟ σε Κοντονή

Η ανάλυση της διαιτησίας του ντέρμπι από τον Ηρακλή Τσίκινη

News 24/7

24MEDIA NETWORK