Σώθηκε η Ξάνθη, πρώτος ο ΟΦΗ

Μόνο νίκη ήθελε η Ξάνθη για να προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου και την πήρε. Επικράτησε 3-1 της Ζακύνθου στα Πηγάδια και ακολούθησε τον ΟΦΗ στη 16άδα του θεσμού.

Σώθηκε η Ξάνθη, πρώτος ο ΟΦΗ

Ξάνθη - Ζάκυνθος 3-1

(28' Ουάλας, 31' Παπαστεριανός, 59' Σολτάνι - 45' Ευθυμιάδης)

Πριν από την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αφού μόνο η νίκη επί της Ζακύνθου θα της επέτρεπε να συνεχίσει στο κύπελλο. Γρήγορα όμως βγήκε από τη δεινή θέση, επιβεβαιώνοντας την καλή φόρμα της. Με πίεση από τα πρώτα λεπτά, βρήκε διόδους προς την εστία του Πολίτη και μολονότι κινδύνευσε σε μια-δυο περιπτώσεις πήρε νωρίς το προβάδισμα με το γκολ-φάουλ του Ουάλας στο 28'.

Ο Παπαστεριανός πέτυχε δεύτερο γκολ για τους "ακρίτες" και απλούστευσε το έργο τους παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με το πανέμορφο γκολ που σημείωσε ο Ευθυμιάδης στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Και αυτό γιατί η Ξάνθη συνέχισε να είναι το ίδιο επιθετική, τουλάχιστον έως τη στιγμή που στο 59' ο Καρίμ Σολτάνι με πλασαριστό σουτ της χάρισε εκ νέου διαφορά δύο τερμάτων, αποκαθιστώντας τις ισορροπίες.

Η Ζάκυνθος δεν είχε ούτε την πίστη ούτε τον τρόπο να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανέστατη και η Ξάνθη δεν της άφησε περιθώρια. Μάλιστα ο Καπετάνος ήταν εκείνος που σπατάλησε δύο ευκαιρίες για μια ευρύτερη νίκη της ακριτικής ομάδας.

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Γούτας, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον (63' Καπετάνος), Βάλτερ, Λουσέρο (76' Βασιλακάκης), Σολτάνι (84' Ορφανίδης)

Ζάκυνθος: Πολίτης, Τσόπελας, Τσορμπατζίδης, Νόνης, Φώτιος, Κρισμάρεβιτς, Μπλέτσας, Οικονόμου (71' Πέττας), Βαρέλα (62' Λέκκας), Ευθυμιάδης, Παπαδημητρίου (62' Χατζησάββας)

Νίκη Βόλου - ΟΦΗ 0-3 α.α

Ο ΟΦΗ προκρίθηκε ως πρώτος και αήττητος από τον 3ο όμιλο, καθώς ο αγώνας με τη Νίκη στο Βόλο κατακυρώθηκε υπέρ του με 3-0. Οι Βολιώτες έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση μετά τη διάλυση της ΠΑΕ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK