Η ανάλυση της αποβολής Ανέστη!

Πως ο Γιάννης Ανέστης... ανάγκασε τον Σιδηρόπουλο να του βγάλει στα καπάκια 2 κίτρινες, η προειδοποίηση του διαιτητή την οποία αγνόησε ο "άσος" της ΑΕΚ, τι του φώναζε μετά και η πρώτη φορά του Αλμέιδα ως γκολκίπερ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την κυπελλική ρεβάνς κόντρα στον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Γιάννη Ανέστη αλλά την τελείωσε με τον Ούγκο Αλμείδα. Κι αυτό αφού ο πρώτος κατάφερε στο έκτο λεπτό (από τα πέντε) των καθυστερήσεων, να αποβληθεί ενώ η ομάδα του από το 94΄είχε κερδίσει επιθετικό φάουλ και δεν γινόταν παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο Σιδηρόπουλος σφύριξε την παράβαση του Ντα Κόστα ( τον κιτρίνισε κιόλας) αλλά ο Ανέστης θέλησε να ροκανίσει τον χρόνο που υπολειπόταν και με το σκορ στο 0-1. Ο διαιτητής του έδειξε τότε την πρώτη κάρτα, ο πορτιέρε της Ένωσης όμως συνέχιζε να μην επαναφέρει την μπάλα.

Ο Σιδηρόπουλος τον προειδοποίησε με χειρονομία (δείχνοντας με τα δυο δάχτυλά του πως κινδύνευε πλέον με αποβολή), ο Ανέστης μάλλον πίστεψε πως δεν θα τολμούσε να του βγάλει στα καπάκια και δεύτερη κίτρινη, συνεχίζοντας την καθυστέρηση και μη εκτελώντας το φάουλ, όπως του έλεγε ο διαιτητής. Και το πλήρωσε βλέποντας την κόκκινη του Σιδηρόπουλου και βάζοντας με την βλακεία του σε σοβαρότατο κίνδυνο και την πρόκριση της ΑΕΚ.

Για περίπου δυο λεπτά ούτε ο Ανέστης (του φώναζε : " Τι κάνεις; Γιατί το κάνεις;"), ούτε οι συμπαίκτες του που...έπεσαν πάνω στον διαιτητή της αναμέτρησης κατάφεραν να του αλλάξουν γνώμη.

Με τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του, την θέση του τερματοφύλακα στην ΑΕΚ αλλά και την φανέλα (από την ανάποδη) του Ανέστη, πήρε ο Ουγκο Αλμέιδα. Με τον Πορτογάλο φορ και κατά ανάγκη τερματοφύλακα, στα δυο λεπτά που παίχθηκαν, να κρατάει απαραβίαστη την εστία του. Και όπως ομολόγησε μετά την λήξη του ντέρμπι, για πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιξε τερματοφύλακας σε επίσημο ματς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK