Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0

Το απίθανο γκολ του Ευσταθίου στο 18' σήμανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Απόλλων Καλαμαριάς έβαλε τέλος στο νικηφορο σερί του ΠΑΟΚ, επικρατώντας 1-0 στο Καυτανζόγλειο για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0

Εικόνα αγώνα

Ο Άγγελος Αναστασιάδης όπως είχε ανακοινώσει μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Θυμίζουμε ότι εκτός αποστολής είχαν μείνει οι Γλύκος, Σαλπιγγίδης, Κατσικάς, Ρατς, Βίτορ, Περέιρα, Μακ, Κάτσε και οι τραυματίες Κωνσταντινίδης, Μαντούρο και ο τραυματίας Τζαβέλλας. Έτσι, ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετές... πρωτοτυπίες.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Τζιόλης αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, είδαμε για πρώτη φορά τον Εγιάλ Γκολάσα να αγωνίζεται στον άξονα, ενώ αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν ο Αστέριος Γιακουμής.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους με τον Ευσταθίου. Ο εξτρέμ του Απόλλωνα έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά και ο Γιακουμής αναγκάστηκε να επέμβει πριν δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία του.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά την εστία των Ποντίων στο 13'. Ο Παπαδόπουλος έδωσε πολύ ωραία πάσα στον Πόζογλου, ο νεαρός μπήκε από τα δεξιά, "έσπασε" την μπάλα στο πέναλτι, αλλά ο επερχόμενος Μάρτενς δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, αφού η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Απόλλωνα. Ένα λεπτό αργότερα ο "δικέφαλος" έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα σουτ από δύσκολη γωνία και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Βρονταρά. Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του Αναστασιάδη συνεχίστηκε. Στο 17' ο Γκολάσα πέρασε την μπάλα στον Πόζογλου μέσα στην περιοχή, ο νεαρός σούταρε από αρκετά πλάγια και ο Βρονταράς μπλόκαρε.

Κι αφού ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις ευκαιρίες για να κάνει το 0-1, στο 18' έγινε το 1-0 για τον Απόλλωνα. Ο Ευσταθίου έγινε κάτοχος της μπάλας στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, έπιασε ένα φοβερό σουτ με το αριστερό και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, αφού ο Γιακουμής δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα.

Ο "δικέφαλος" προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά το σουτ του Σπυρόπουλου στο 22' έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βρονταρά.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι όπως ήταν λογικό μετά το 1-0 έδωσαν μέτρα στον "Δικέφαλο" και οπισθοχώρησαν. Η γενικότερη εικόνα της ομάδας του Αναστασιάδη ήταν προβληματική, αφού έμοιαζε να μην έχει αρχή, μέση και τέλος.

Επτά λεπτά μετά τη σέντρα του ημιχρόνου ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στον αγώνα τους Τζανδάρη και Αθανασιάδη στις θέσεις των Σαββίδη και Πόζογλου που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις έξι λεπτά για να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Στέφανος Αθανασιάδης. Πρώτα στο 58' και μετά από πάσα του Παπαδόπουλου δεν πρόλαβε τον Βρονταρά, ο οποίος μπλόκαρε λίγο πριν πλασάρει ο Έλληνας φορ και στο 61' η κεφαλιά του Κλάους, αρχικά πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, πήγαινε προς τα δίχτυα, αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο Βρονταράς την τελευταία στιγμή την έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Παρά τις αλλαγές του Αναστασιάδη, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε καθόλου. Δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα έβλεπαν ότι μπορούν να πανηγυρίσουν μία μεγάλη νίκη.

Στα λεπτά που απέμειναν οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Έβγαλαν νευρικότητα, συνέχισαν τα λάθη και σε κανένα σημείο δεν ανησύχησαν τους παίκτες του Απόλλωνα, οι οποίοι συνέχισαν να αμύνονται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Αναστασίου, τον οποίο σταμάτησε ο Γιακουμής στις καθυστερήσεις. Έτσι, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε μετά από 6 παιχνίδια, ύστερα από την ήττα στη Μολδαβία από τη Ζίμπρου.

MVP

Θα ήταν να άδικο να ξεχωρίσει κανείς κάποιον παίκτη του Απόλλωνα. Οι Πόντιοι έβγαλαν πάθος μέσα στο γήπεδο, αποφασιστικότητα, έπαιξαν για τη νίκη και τελικά την πήραν πολύ δίκαια.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μάαρτεν Μάρτενς έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έμοιαζε μπερδεμένος μέσα στο γήπεδο και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι. Πάρα πολύ κακό παιχνίδι για ακόμη μία φορά από τον Βέλγο, που δεν πείθει.

Σχόλιο

Η συνολική παρουσία του ΠΑΟΚ ήταν κάκιστη. Ο "δικέφαλος" έχασε το φετινό ατού του. Δεν είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι του και έκανε εύκολα λάθος, μηδενική συνοχή σε κανένα σημείο του αγώνα. Επίσης, δεν πρέσαρε καθόλου τον Απόλλωνα, ένας τομέας που φέτος του έχει δώσει λύσεις σε πολλά παιχνίδια.

"Για τον αετό που χάσαμε"

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν τη σέντρα του αγώνα οι άνθρωποι του Απόλλωνα παρουσίασαν ένα τετράλεπτο βίντεο με διάφορες στιγμές από τη ζωή του Παναγιώτη Ποικιλίδη που έφυγε από κοντά μας πριν από μερικούς μήνες. Θυμίζουμε ότι, μέρος από τις εισπράξεις των εισιτηρίων του αγώνα θα δοθούν στην οικογένεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη.

Απόλλων Καλαμαριάς: Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Μπερτίν, Βαγγελόπουλος, Ακασού (52' Ολίσε), Καράμπελας, Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος (66' Σουλίδης), Γκέσιος.

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου, Τζιόλης, Ποζατζίδης (74' Σκόνδρας), Σπυρόπουλος, Γκολάσα, Μάρτενς, Σαββίδης (52' Τζανδάρης), Κουλούρης, Πόζογλου (52' Αθανασιάδης), Παπαδόπουλος.

Το live του αγώνα

18:18
Καλωσήρθατε στο live της αναμέτρησης μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.
18:19
Περίπου 500 οπαδοί του "δικεφάλου" βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Καυτανζόγλειο.
18:20
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου, Τζιόλης, Ποζατζίδης, Σπυρόπουλος, Γκολάσα, Μάρτενς, Σαββιδής, Κουλούρης, Πόζογλου, Παπαδόπουλος.
18:23
Σε διάταξη 4-3-3 αναμένεται να παραταχθεί ο "δικέφαλος". Ο Γιακουμής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Κίτσιου δεξιά, ο Σπυρόπουλος αριστερά και οι Τζιόλης-Ποζατζίδης στόπερ. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελείται από τους Γκολάσα (δεξιά), Μάρτενς (κέντρο) και Σαββίδη (αριστερά), ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Κουλούρης (δεξιά), Πόζογλου (αριστερά) και Παπαδόπουλος (κορυφή).
18:23
Ντεμπούτο ως βασικός κάνει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ενώ για πρώτη φορά ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα παίξει στόπερ.
18:28
Μέρος των εισπράξεων από τα εισιτήρια του αγώνα θα διατεθεί στην οικογένεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη, η σύζυγος του οποίου βρίσκεται στο γήπεδο.
18:38
Η σύνθεση του Απόλλωνα Καλαμαριάς: Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Μπερτίν, Βαγγελόπουλος, Ακασού, Καράμπελας, Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος, Γκέσιος.
18:42
O αγωνιστικός χώρος δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση.
18:51
Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες.
18:54
Σέντρα στο ματς
18:56
1ο λεπτό: O Γιακουμής χάνει την μπάλα, αλλά προλαβαίνει να την μπλοκάρει προτού ο Καράμπελας γίνει πιο επικίνδυνος.
19:01
7o λεπτό: Δυνατό σουτ του Eυσταθίου από δεξιά, ο Γιακουμής αποκρούει.
19:04
Με βαθιές μπαλιές προσπαθούν να απειλήσουν μέχρι στιγμής οι φιλοξενούμενοι.
19:07
13ο λεπτό: O Πόζογλου γυρίζει στον Μάρτενς, εκείνος κάνει το σουτ που κοντράρει σε αμυντικό.
19:08
14ο λεπτό: Kίτρινη στον Ακασού.
19:08
15ο λεπτό: Ωραία επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ, ο Παπαδόπουλος κάνει το σουτ και στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
19:11
17ο λεπτό: O Πόζογλου κάνει τη σέντρα σουτ, ο Βρονταράς μπλοκάρει.
19:12
ΓΚΟΛ! Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0
19:13
18ο λεπτό: Σέντρα από αριστερά, η μπάλα στρώνεται στον Ευσταθίου που "εκτελεί" με το αριστερό και νικά τον Γιακουμή. Τρομερό γκολ!
19:14
Κατοχή: 37%-63%
19:17
22ο λεπτό: Σέντρα σουτ του Σπυρόπουλου, η μπάλα περνά λίγο πάνω από την εστία του Βρονταρά.
19:24
28o λεπτό: Κίτρινη στον Σπυρόπουλο.
19:26
Πιέζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά.
19:36
42ο λεπτό: Ο Μπιτσάκος τραβά από τη φανέλα τον Παπαδόπουλο για να μην φύγει στην κόντρα, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ του ρίχνει αγκωνιά στο πρόσωπο πάνω στη φάση.
19:36
43ο λεπτό: Kίτρινη στον Μπιτσάκο, έπρεπε να δοθεί και στον Παπαδόπουλο.
19:40
Hμίχρονο: Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0
19:57
Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο
19:59
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
20:03
52ο λεπτό: O Tζανδάρης στη θέση του Σαββίδη.
20:03
52ο λεπτό: O Aθανασιάδης στη θέση του Πόζογλου.
20:04
52ο λεπτό: O Oλίσε στη θέση του Ακασού.
20:04
Ο Αθανασιάδης αγωνίζεται πιο πίσω από τον Παπαδόπουλο.
20:10
Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο.
20:11
59ο λεπτό: O Παπαδόπουλος προωθεί την μπάλα, αλλά ο Βρονταράς βγαίνει προ του Αθανασιάδη και μπλοκάρει.
20:12
60ό λεπτό: Γυριστή κεφαλιά του Αθανασιάδη, ο Βρονταράς αποκρούει εντυπωσιακά προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.
20:13
Στην προηγούμενη φάση, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα κράτησε το μηδέν, αλλά είχε προηγηθεί λανθασμένη έξοδός του.
20:19
66o λεπτό: Kίτρινη στον Γκολάσα.
20:19
66ο λεπτό: O Σουλίδης στη θέση του Νατσιόπουλου.
20:23
70ό λεπτό: Kίτρινη στον Ποζατζίδη.
20:26
74o λεπτό: O Σκόνδρας στη θέση του Ποζατζίδη.
20:26
Κατοχή: 35%-65%
20:27
Τελικές: 5-9
20:28
76ο λεπτό: Kίτρινη στον Σκόνδρα, δύο λεπτά μετά την είσοδό του.
20:28
76ο λεπτό: O Aναστασίου στη θέση του Γκέσιου.
20:34
81ο λεπτό: Kίτρινη στον Βαγγελόπουλο.
20:34
82ο λεπτό: Kίτρινη στον Αθανασιάδη.
20:40
89ο λεπτό: Στραβοκλωτσιά του Γιακουμή, ο οποίος διορθώνει άμεσα το λάθος του.
20:42
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.
20:43
92ο λεπτό: O Aναστασίου έχει την ευκαιρία να τελειώσει το ματς μετά από αντεπίθεση, αλλά ο Γιακουμής τον σταματά.
20:45
Τελικό: Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ 1-0
20:46
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών και δίκαια ηττήθηκε 1-0 από τον ψυχωμένο Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καυτανζόγλειο.
20:47
Το τρομερό γκολ του Ευσταθίου στο 18ο λεπτό χάρισε τη νίκη στους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και στο φινάλε σε δύο περιπτώσεις.
20:47
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Καληνύχτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK