Νίκησε ο Ολυμπιακός, στον τελικό η ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όμως η Ενωση πήρε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου με το 2-1 του Καραϊσκάκης. Ο Ρομαό με το γκολ του έβαλε φωτιά στο ματς, ενώ στο 89' ο Καρντόσο είχε κεφαλιά στο δοκάρι! Αποβλήθηκαν Ανέστης και Ντα Κόστα στο τέλος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ομορφιά του ποδοσφαίρου σε όλο το μεγαλείο της! Για 80 περίπου λεπτά ΑΕΚ και Ολυμπιακός συμμετείχαν σε ένα κάκιστο ποιοτικά ματς με λίγες φάσεις και "καθαρές" ευκαιρίες και αντίθετα με πολλά (και δυναμικά) φάουλ και λάθη εκατέρωθεν όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς "πήρε φωτιά" κρατώντας καθηλωμένους 50.000 θεατές στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και εκατομμύρια στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Ο Μάνταλος έκανε παιδαριώδες λάθος "πουλώντας" τη μπάλα προσπαθώντας να τη δώσει στον Γιόχανσον, ο Καρντόσο το εκμεταλλεύτηκε βγάζοντας πανέξυπνη κάθετη πάσα-ασίστ στον Ρομαό και ο μέσος από το Τόγκο μπήκε με φόρα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ανέστη για το 1-0.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η συνέχεια; Αίμα και άμμος! Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στα ουράνια από πλευράς ψυχολογίας έχοντας μόνο ένα γκολ να κυνηγήσουν στο τέλος, οι Ενωσίτες ένιωσαν τα πόδια τους να γίνονται βαρίδια νιώθωντας απειλή την ώρα που η πρόκριση φαινόταν να βρίσκεται στο τσεπάκι τους και τα τελευταία λεπτά αποδείχτηκαν ακατάλληλα για καρδιακούς.

Ήρθε μάλιστα η φάση του 89' ώστε να κάνει τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας να συμπεριληφθεί μεταξύ των all-time-classic του ελληνικού ποδοσφαίρου με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το δεύτερο γκολ και μαζί μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει ποτέ στο θεσμό αλλά να βρίσκουν σε (δεξί) δοκάρι: αυτό που σταμάτησε τη μπάλα μετά την καρφωτή κεφαλιά του Όσκαρ Καρντόσο (σέντρα από τα αριστερά του Ντε Λα Μπέγια) από το ύψος του πέναλτι που άφησε άγαλμα τον Ανέστη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι συγκινήσεις μάλιστα δεν είχαν τελειώσει για το κοινό αφού στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Ανέστης αντίκρισε σωστά δύο διαδοχικές κίτρινες κάρτες για καθυστερήσεις (!) και ο Ούγκο Αλμέιδα αναγκάστηκε να φορέσει τα γάντια του για δύο λεπτά για να κρατήσει το αποτέλεσμα!

Τελικά το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε μέχρι και το 100ο λεπτό (δέκα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων), με την ΑΕΚ να είναι εκείνη που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στο υπέρ της 2-1 από το πρώτο ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όσο για την εικόνα του αγώνα ως το 80', είδαμε ελάχιστα πράγματα από πλευράς ποδοσφαίρου και φάσεων. Στο πρώτο ημίχρονο (50%-50% η κατοχή) το ματς ήταν κακό ποιοτικά, με αλλεπάλληλες διακοπές λόγω φάουλ και τις φάσεις να είναι λιγοστές: η Ένωση είχε τα σουτ των Χριστοδουλόπουλου (28') και Γκάλο (40') που απέκρουσε ο Καπίνο ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε με τα σουτ των Φορτούνη (3', απέκρουσε ο Ανέστης), Μάριν (33', άουτ) και Καμπιάσο (45', απέκρουσε ο Ανέστης).

Όσον αφορά στο δεύτερο και μέχρι το γκολ του Ρομαό η μοναδική φάση άξια αναφοράς ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που υποχρέωσε τον Καπίνο να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ (70'), με τους γηπεδούχους να δίνουν σταδιακά χώρο στον Ολυμπιακό και τους παίκτες του Λεμονή να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια αλλά να δυσκολεύονται να απειλήσουν πατώντας στην περιοχή. Το κατάφεραν στο 82' με τον Ρομαό και το ματς έγινε... ροντέο, με την ΑΕΚ να μένει πάντως όρθια χάρη στο 2-1 στο Φάληρο και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό όπου περιμένει εκεί έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο (62' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Μάνταλος (91' Βάργκας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντα Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν (83' Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).

ΤΟ LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK