Μαρτσέλο στο Contra.gr: "Αξέχαστο το 5-2 κόντρα στον Ολυμπιακό"

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό, ο πρώην ηγετικός επιθετικός της ακριτικής ομάδας, Μαρτσέλο Βεριντιάνο αποκαλύπτεται στο Contra.gr. Η πρόγνωσή του για τον τελικό, οι αναμετρήσεις του κόντρα στους "ερυθρόλευκους", το γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ και το πέρασμά του από την ΑΕΚ.

Μαρτσέλο στο Contra.gr: "Αξέχαστο το 5-2 κόντρα στον Ολυμπιακό"

Αποτελεί έναν παίκτη σύμβολο για την Ξάνθη. Είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 75 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είχε πετύχει και το πρώτο καρέ τερμάτων στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν τον Ιανουάριο του 1993 η Ξάνθη διέλυσε με 8-2 τον Πιερικό.

Ο λόγος φυσικά για τον Μαρτσέλο Βεριντιάνο, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την ακριτική ομάδα. Ποιος καλύτερος θα μπορούσε να μας πει την άποψή του ενόψει του ιστορικού τελικού του Κυπέλλου για την Ξάνθη;

Το Contra.gr επικοινώνησε με τον πρώην επιθετικό της Ξάνθης, αλλά και της ΑΕΚ, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.

Ματσέλο καλησπέρα, κατ' αρχάς θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη φετινή πορεία της Ξάνθης στο Κύπελλο.

"Η αλήθεια είναι πως ταξιδεύω πολύ και έχω προλάβει να δω όλα τα ματς της ομάδας μέχρι τον τελικό. Είδα όμως τον επαναληπτικό κόντρα στον Ηρακλή και διέκρινα πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και πολύ αξιόλογους παίκτες".

Η άποψή σου για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό;

"Πιστεύω ότι η Ξάνθη μπορεί να κάνει την έκπληξη. Έχει καλούς παίκτες. Υπάρχει σίγουρα ταλέντο. Όπως το βλέπω προσωπικά, το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο. Δεν πιστεύω ότι η διαφορά στο σκορ θα είναι μεγάλη. Θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες και ελπίζω στο τέλος να κερδίσει η Ξάνθη".

Ποιος πιστεύεις θα είναι ο παίκτης κλειδί για την Ξάνθη;

"Αυτή τη στιγμή ο παίκτης κλειδί για την Ξάνθη είναι ο Κλέιτον. Είναι αυτός που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες, οι οποίοι όμως θα πρέπει να τον υποστηρίξουν σε αυτό το ματς. Ο Κλέιτον το έχει ξανακάνει με την Λάρισα. Δεν πιστεύω ότι έχει διαφορά σε αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να το ξανακάνει".

O μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ξάνθη κόντρα στον Ολυμπιακό;

"Ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι σίγουρα ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Είναι ο παίκτης που τρέχει, ο οργανωτής, ο εκτελεστής. Κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο".

"Αξέχαστο το 5-2 κόντρα στον Ολυμπιακό"

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω. Τι θυμάσαι από τα χρόνια που πέρασες στην Ξάνθη;

"Τότε ήταν μια εποχή που παλεύαμε να σταθεροποιήσουμε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Τα καταφέραμε. Πιστεύω ήταν θέμα χρόνου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Ξάνθη. Έχει στήριξη από τους μεγαλομετόχους. Οι συνθήκες υπάρχουν και με λίγη τύχη μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια".

Μαρτσέλο στο Contra.gr: "Αξέχαστο το 5-2 κόντρα στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Το σχόλιό σου για τον κ. Πανόπουλο;

"Μιλάμε με τον κ. Πανόπουλο. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Είναι δύσκολο ένας άνθρωπος να παραμείνει σε ένα σύλλογο τόσα χρόνια, όμως αυτός το έχει καταφέρει. Δίνει το κάτι παραπάνω και αγαπάει πολύ την Ξάνθη".

Έχεις παίξει πολλές φορές ως αντίπαλος του Ολυμπιακού με τη φανέλα της Ξάνθης. Ποιο ματς σου έχει μείνει αξέχαστο;

"Πολλά ήταν τα παιχνίδια που θυμάμαι. Σίγουρα ξεχωριστή θέση στο μυαλό μου έχει το 5-2 που είχαμε κάνει κόντρα στον Ολυμπιακό τη σεζόν 1991-92. Είχανε πολύ καλή ομάδα και εμείς παλεύαμε για να κρατήσουμε την Ξάνθη στην Α' Εθνική. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και εμείς κάναμε ένα τρομερό παιχνίδι. Είχαμε κάνει επίσης μια τρομερή εμφάνιση στην πρώτη χρονιά που είχα έρθει στην Ελλάδα θυμάμαι κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχαμε κερδίσει με 4-1".

Ένα γκολ που δεν έχεις ξεχάσει μέχρι σήμερα;

"Νομίζω ότι το 5ο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό σε εκείνο το ματς. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας. Τότε ήταν δύσκολο για τον οποιονδήποτε να φύγει με νίκη από το γήπεδό μας".

Οι παθιασμένοι πανηγυρισμοί σου στα γκολ, έχουν μείνει στο μυαλό των φιλάθλων.

"Όταν πετυχαίνεις γκολ είναι λογικό να σου βγαίνει η ένταση. Αυτό συνέβαινε και σε μένα και πανηγύριζα έτσι. Ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς που είχε κάνει όλη η ομάδα".

Μαρτσέλο στο Contra.gr: "Αξέχαστο το 5-2 κόντρα στον Ολυμπιακό"

Θεωρείς καλύτερη την τότε ομάδα ή την φετινή;

"Πολύ δύσκολη ερώτηση. Ειλικρινά δεν μπορώ να συγκρίνω τις δύο ομάδες γιατί είναι άλλες οι συνθήκες τώρα. Τώρα για παράδειγμα η ομάδα δεν έχει την στήριξη του κόσμου που είχε τότε. Θυμάμαι το στάδιο ήταν γεμάτο στα παιχνίδια μας. Είναι αλλιώς η ψυχολογία όταν παίζεις με τον κόσμο στο πλευρό σου. Από την άλλη, εμείς δεν είχαμε αυτές τις συνθήκες και τις εγκαταστάσεις που έχουν σήμερα οι παίκτες. Σήμερα δίνεται πολύ έμφαση στην φυσική κατάσταση. Έχει αλλάξει και το ποδόσφαιρο. Το μαρκάρισμα man to man έχει γίνει μαρκάρισμα ζώνης, οι παίκτες δεν ντριμπλάρουν τόσο. Έχουν περιοριστεί οι χώροι".

"Η ΑΕΚ τότε ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω δει"

Όσον αφορά το πέρασμά σου από την ΑΕΚ, τι είναι αυτό που θυμάσαι πιο έντονα;

"Ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Ήθελα να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα και η ΑΕΚ μου έδωσε την ευκαιρία. Η αγάπη του κόσμου είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Κρίμα που έπεσε στην Γ' Εθνική και συνέβησαν όλα αυτά, αλλά πιστεύω θα επανέλθει πιο δυνατή".

Είχατε κατακτήσει και το κύπελλο όσο ήσουν στην ΑΕΚ.

"Ναι αυτό ήταν η "πληρωμή" της προσπάθειας και της δουλειάς που κάναμε. Αλλά βλέποντας την ουσία, η ΑΕΚ τότε έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω δει".

Μαρτσέλο στο Contra.gr: "Αξέχαστο το 5-2 κόντρα στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ποια είναι η άποψή σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα;

"Θα μπορούσε ασφαλώς να είναι πολύ καλύτερο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ειδικά τώρα που έχουν έρθει και πολλοί ξένοι η κατάσταση έπρεπε να είχε βελτιωθεί. Όλο αυτό που γίνεται φέτος μου δημιουργεί άσχημα συναισθήματα και δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω. Είχε μια ευκαιρία η Ελλάδα μετά το Euro 2004 να αλλάξει τα δεδομένα, όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι κρίμα για τα νέα παιδιά που είναι στις ακαδημίες να μεγαλώσουν και να βρουν αυτή την κατάσταση. Ελπίζω η κυβέρνηση να κάνει κάτι για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες".

Στον τελικό του Κυπέλλου θα πας;

"Δεν ξέρω αν θα βρεθώ στο ΟΑΚΑ γιατί ταξιδεύω για υποχρεώσεις. Όμως το σίγουρο είναι το θα το δω όπου κι αν είμαι και θα πανηγυρίσω αν το κατακτήσει η Ξάνθη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK