Ο νόμος που εφάρμοσε ο Κοντονής για να διακόψει το Κύπελλο

Το Κύπελλο δεν ολοκληρωθεί εφέτος μετά την απόφαση του Σταύρου Κοντονή. Σε ποιο νόμο βασίστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να τερματίσει πρόωρα τη διοργάνωση μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

Ο νόμος που εφάρμοσε ο Κοντονής για να διακόψει το Κύπελλο

Ο Σταύρος Κοντονής είχε βάσει νόμου τη δικαιοδοσία να διακόψει "κάθε διαδικασία και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο".

Σε περίπτωση επεισοδίων το πρώτο μέτρο που προβλέπεται από τον Νόμο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό" είναι βαρύτατα πρόστιμα που ενδέχεται να φτάσουν μέχρι το 1 εκατ. ευρώ. Βάσει ωστόσο του Άρθρο 1 παρ.3 παρέχεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού να λαμβάνει ανάλογες αποφάσεις για προληπτικούς λόγους "προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών".

Ο Σταύρος Κοντονής έκρινε ότι ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μεγάλος και έφτασε στην ακραία λύση της διακοπής κάθε διαδικασίας που αφορά τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα σχετικά εδάφια του Νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι το Μάιο από τη Βουλή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οριστική ματαίωση του Κυπέλλου!

Κοντονής στη HuffPost Greece: "Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Νόμου είναι μονόδρομος"

Αφιερώματα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ