Ο Μάρκο Σίλβα θέλει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα

Ο Μάρκο Σίλβα προσπαθεί να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενόψει του κρίσιμου τελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο Μάρκο Σίλβα θέλει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά αυτό έχει -όπως το νόμισμα- δύο όψεις. Από τη μία δείχνει την απόλυτη ανωτερότητα των Πειραιωτών σε σχέση με τους αντιπάλους και πόσο έχει ανοίξει την ψαλίδα, από την άλλη όμως αυτό μπορεί να φέρει μία σχετική χαλάρωση σε ένα κρίσιμο σημείο, λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Βέβαια, σε σχέση με προηγούμενες, πρόσφατες, χρονιές, ο Ολυμπιακός δεν δείχνει σημεία χαλάρωσης. Θυμάστε, για παράδειγμα, πέρυσι, με τον Περέιρα στον πάγκο και με το πρωτάθλημα να έχει "κλειδώσει" και μαθηματικά, ότι οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν σημάδια... αποσύνθεσης στα τελευταία παιχνίδια της Super League και στον τελικό με την Ξάνθη χρειάστηκαν τρομερή προσπάθεια (και τύχη στο πρώτο γκολ) για να καταφέρουν να πάρουν και αυτή την κούπα.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με τον Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι σοβαρός. Πήρε το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν κατέβασε ταχύτητα. Ίσα-ίσα συνέχισε σε υψηλές στροφές και προσέφερε θέαμα στα παιχνίδια του, ακόμα κι όταν όλα είχαν κριθεί. Κι αυτό αν μη τι άλλο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να κρατά σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του, πόσο μάλλον τώρα που ο μεγάλος τελικός με την ΑΕΚ πλησιάζει.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Σίλβα μιλά στους παίκτες τους στις προπονήσεις και τους ζητά τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται σε αυτά τα παιχνίδια. Πάθος, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Στοιχεία που έχει σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός σε κάθε του αγώνα. Ο Πορτογάλος έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της ομάδας του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει σημάδια χαλάρωσης.

Το ματς με την ΑΕΚ είναι κρίσιμο, όπως κρίσιμο είναι κάθε παιχνίδι που κρίνει τίτλο. Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τη σεζόν με ακόμα μία... άρση κούπας, η οποία θα έχει πιο γλυκιά γεύση, αφού θα είναι κόντρα στην ΑΕΚ. Μην ξεχνάτε πως η ΑΕΚ είναι αυτή που του έσπασε το αήττητο και τον κέρδισε, όπως τον κέρδισε, στο πρόσφατο ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Άρα, το συγκεκριμένο παιχνίδι του Σαββάτου έχει και... στοιχεία εκδίκησης, χωρίς τούτο να είναι ο αυτοσκοπός. Σημασία για τον Μάρκο Σίλβα, αλλά και όλους στην ομάδα, είναι να παρουσιαστούν οι πρωταθλητές Ελλάδας πανέτοιμοι για τον μεγάλο τελικό και να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα μίας επιτυχημένης και χορταστικής χρονιάς. Ένα Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ είναι σίγουρα το καλύτερο επιδόρπιο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 7 δανεικοί και η δεύτερη ευκαιρία
Γεκινί: ο ταύρος της Καντούνα έμενε κάποτε εδώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK