Κοτσόλης στο Contra.gr: "Πάμε για το κερασάκι"

Ο Στέφανος Κοτσόλης δεν είναι απλά ο τερματοφύλακας που επιλέγει το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού για τα παιχνίδια κυπέλλου. Είναι ο παλαιότερος παίκτης του συλλόγου, αυτός που μέσα στα αποδυτήρια συνδέει το χθες με το σήμερα και γι αυτό τον επέλεξε το Contra στην καθιερωμένη media day.

Κοτσόλης στο Contra.gr: "Πάμε για το κερασάκι"
INTIME SPORTS

Έχει ζήσει ανάλογα παιχνίδια στο παρελθόν. Έχει κατακτήσει μάλιστα το κύπελλο Ελλάδας σε βάρος του Παναθηναϊκού, με τη φανέλα της Λάρισας, τον Μάιο του 2007 (και συμπαίκτη τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα). Στην ερώτηση, εάν υπάρχει κάτι στον τελικό με τον ΠΑΟΚ που τον κάνει ξεχωριστό στα μάτια του, ήταν κατηγορηματικός:

“Είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό παιχνίδι, αν αναλογιστούμε πώς ξεκινήσαμε την χρονιά, τι δεδομένα υπήρχαν στην προετοιμασία. Είχαμε θέσει ως ομάδα κάποιους στόχους και η παρουσία μας στον τελικό είναι επιβράβευση και δικαίωση. Αν καταφέρουμε να πάρουμε και το τρόπαιο, νομίζω ότι η ομάδα θα έχει πετύχει κάτι πολύ ξεχωριστό, κάτι που θα γράψει ιστορία και θα μνημονεύεται αρκετά χρόνια”.

Οι στόχοι για τους οποίους μίλησες έχουν ήδη εκπληρωθεί και ό,τι συμβεί από δω και πέρα είναι κερασάκι στην τούρτα;

“Ο στόχος που έχει εκπληρωθεί είναι η υπόσχεση που είχαμε δώσει στην αρχή της χρονιάς, ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι και ανεξάρτητα των δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε, ο Παναθηναϊκός θα ήταν ανταγωνιστικός και θα διεκδικούσε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Επειδή όμως δείξαμε ότι η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και δεν έχει ταβάνι, σίγουρα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε και το κερασάκι την τούρτα, την κατάκτηση του κυπέλλου και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ”.

Με το χέρι στην καρδιά, βλέποντας την ομάδα στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, φοβήθηκες; Σκέφτηκες, πού πάμε τώρα, τι πάμε να κάνουμε;

“Ειλικρινά, φόβος δεν υπήρχε. Αυτός που υπήρχε σε μένα, επειδή είμαι ο παλαιότερος στην ομάδα, ήταν άγχος για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που αξίζει στην ομάδα αυτή. Παρ' όλα αυτά, η σκληρή δουλειά που έβλεπα να γίνεται καθημερινά, αλλά και η πίστη που πλάνο που ακολουθούσαμε, μ' έκαναν γρήγορα να αισιοδοξώ, ακόμη και σε εκείνη την περίοδο που υπήρχαν κάποια αποτελέσματα που θα μπορούσαν να μας κλονίσουν”.

Πίστευες ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει τις δυσκολίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ή νιώθεις ότι έχει ήδη γίνει μία υπέρβαση;

“Είμαι της άποψης ότι όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και πίστη στο πλάνο ανεξαρτήτως των δυσκολιών που παρουσιάζονται, τότε μπορείς να πετύχεις. Όλα αυτά υπήρχαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέχρι σήμερα και επίσης υπήρχε πολύ μεγάλη στήριξη από την πλευρά του κόσμου, ακόμη και σε άσχημα αποτελέσματα που στο παρελθόν δεν το είχαμε αυτό και αυτά θεωρώ ότι ήταν τα στοιχεία που μας έφεραν μέχρι εδώ.

Κι ακριβώς επειδή τα βήματα είναι αργά, σίγουρα και σταθερά, το βιώνεις καθημερινά και το συνειδητοποιείς. Δεν είναι κάτι που αντικρίζεις ξαφνικά, ούτε προκύπτει από το πουθενά, για να σε αιφνιδιάσει έστω ευχάριστα”.

Αν μπορούσες να ζητήσεις κάτι από τους φίλους των δύο ομάδων, ποιο θα ήταν αυτό;

“Να έρθουν στο γήπεδο, να χαρούν το παιχνίδι, να ενισχύσουν την ομάδα τους μόνο με φωνή και να σκεφτούν ότι το ποδόσφαιρο προοδεύει μόνο όταν στέλνει παντού θετικές εικόνες και όχι τα έκτροπα που μας δυσφημούν σε όλο τον κόσμο.

Θα έλεγα να ζήσουν την γιορτή, ενισχύοντας την ομάδα τους και μετά το σφύριγμα της λήξης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να την χειροκροτήσουν”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK