VIDEO: Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 πεν. (2-0 κ.δ. & παρ.)

Σε ένα... ατελείωτο ματς στη Νέα Σμύρνη, ο Ηρακλής επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι του Πανιωνίου (2-0 κανονική διάρκεια), πανηγυρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες.

VIDEO: Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 πεν. (2-0 κ.δ. & παρ.)

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ό,τι καλύτερο διέθετε στο οπλοστάσιό του παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης κόντρα στον Ηρακλή, προκειμένου να καταφέρει να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τον τεχνικό του "Γηραιού", Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος προτίμησε να ενισχύσει ιδιαίτερα το κέντρο του, προφυλάσσοντας το υπέρ του αποτέλεσμα. Μόλις στο πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Πανιωνίου, με τον Περόνε όμως να μην είναι εύστοχος σε σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 12' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, όμως ο Χουάντερσον έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κολοβός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, όμως όπως φάνηκε στο ριπλέι η απόφαση του διαιτητή Μαντάκη δεν ήταν σωστή καθώς δεν υπήρξε επαφή των δύο παικτών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Κολοβός και έγραψε το 1-0. Μέχρι το 30' ο ρυθμός ήταν καλός στο ματς, με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω, όμως όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, ούτως ώστε να πάνε με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Ο Μπουμάλ όμως φάνηκε να έχει άλλη άποψη και με ένα φανταστικό γκολ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους με σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο ημίχρονο ο τεχνικός του "Γηραιού" αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Φώτη Γκιζέλη, να παίρνει τη θέση του στον πάγκο. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης, με τους ρόλους να αντιστρέφονται. Ο Πανιώνιος είχε φυσικά το μυαλό του στην διαχείριση του σκορ, με τον Ηρακλή να παίρνει την κατοχή και να ανεβαίνει στο γήπεδο.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τους "κυανέρυθρους" στο 66' όταν ο Μητρόπουλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με 10 την ομάδα του. Ο Ηρακλής ανέβασε κι άλλο την πίεσή του, όμως 8 λεπτά αργότερα, η αριθμητική ισορροπία επανήλθε καθώς ο Περόνε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στην πλάτη του Ρισβάνη. Τα αίματα άναψαν καθώς ο Αργεντινός ζήτησε εξηγήσεις από τον διαιτητή, ενώ στη φάση τραυματίστηκε και ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Παπαδόπουλος, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή. Το σκορ δεν άλλαξε στο 90λεπτο με τις δύο ομάδες φανερά κουρασμένες και οδηγήθηκε σε παράταση.

Εκεί ο ρυθμός έπεσε θεαματικά, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την άμυνα παρά την επίθεση. Η μόνη καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης σημειώθηκε στο 97' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο από πλάγια θέση, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Γιαννακόπουλος. Δεν άλλαξε κάτι ούτε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, παρά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γιάννου στο 118', με το ματς να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο "Γηραιός" επικράτησε με 4-3 και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά οι παίκτες που χτύπησαν πέναλτι για τις δύο ομάδες:

Πανιώνιος: Οικονόμου (άστοχος), Γκέζος (εύστοχος), Φούντας (εύστοχος), Γιάννου (εύστοχος), Κολοβός (άστοχος), Κόρμπος (άστοχος).

Ηρακλής: Ρομάνο (άστοχος), Κυριακίδης (εύστοχος), Χουάντερσον (εύστοχος), Ζιαμπάρης (άστοχος), Πουρτουλίδης (εύστοχος), Τσιλιανίδης (εύστοχος).

Δείτε το πέναλτι του Κολοβού που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά κι αυτό του Κόρμπου που στοίχισε στους "κυανέρυθρους":

MVP

Και έβαλε και έπιασε πέναλτι, οδηγώντας τον Ηρακλή στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο λόγος φυσικά για τον τερματοφύλακα του "Γηραιού", Χουάντερσον, που συνέβαλλε τα μέγιστα για την πρόκριση της ομάδας του στην διαδικασία των πέναλτι. Δεν φέρει ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχθηκε στην κανονική διάρκεια.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Παύλος Μητρόπουλος με την απερίσκεπτη ενέργειά του στο 66ο λεπτό άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, σε ένα σημείο που θα μπορούσε να είχε κριθεί με διαφορετικό τρόπο η αναμέτρηση. Από την αποβολή του και μετά το ματς άλλαξε, με τον Πανιώνιο να αποκτά παθητικό ρόλο.

Σχόλιο

Ένας αποφασισμένος Ηρακλής, κατέβηκε στην Αθήνα με μοναδικό στόχο την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το πέναλτι που κέρδισε ο Κολοβός στο 18ο λεπτό ξεγελώντας τον διαιτητή, έδωσε κίνητρο στους γηπεδούχους, ενώ στάθηκαν τυχεροί και στο φινάλε του πρώτου μέρους με το γκολ του Μπουμάλ το οποίο ήρθε μετά από κόντρα σε παίκτη του Ηρακλή. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου (ο οποίος αποβλήθηκε στο ημίχρονο) όμως δεν το έβαλε κάτω. Βγήκε με τσαμπουκά στο δεύτερο μέρος, έψαξε το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση κι αφού είδε ότι δεν ερχόταν, έπαιξε έξυπνα. Οδήγησε το ματς στην παράταση κι εκεί έχοντας "κέρβερο" κάτω από τα δοκάρια (αλλά και σκόρερ!) τον Χουάντερσον πήρε μια σπουδαία πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος (83' Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88' Φούντας), Ιμπαγάσα (67' Γκέζος), Κολοβός.

Ηρακλής:Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64' Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80' Λουκίνας), Περόνε, Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68' Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης.

Διαβάστε ακόμη:

Η χαμένη ευκαιρία του Κολοβού, η απόκρουση του Χουάντερσον και οι πανηγυρισμοί των Ηρακλειδέων (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK