Η FARE έστειλε στην ΕΠΟ την… μπανάνα στον Σαλίνο!

Η μπανάνα που έπεσε προς το μέρος του Λεάντρο Σαλίνο στη διάρκεια του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν πέρασε απαρατήρητη από τη FARE (Football Against Racism in Europe), η οποία περιλαμβάνει το περιστατικό στην έκθεσή της για τον Απρίλιο.

Η FARE έστειλε στην ΕΠΟ την… μπανάνα στον Σαλίνο!
INTIME SPORTS

Η έκθεση της FARE (για τον 4ο μήνα του 2014), η οποία καταγράφει περιστατικά ρατσισμού, ξενοφοβίας, φασισμού και ομοφοβίας (και που -όπως αναφέρεται- μπορεί να αντανακλά μόνο ένα ποσοστό των όσων συνέβησαν), αναφέρει τα εξής:

" 16 Απριλίου 2014 - Κύπελλο Ελλάδος: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Ένα γκρουπ οπαδών του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν ρατσιστικά εναντίον του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Λεάντρο Σαλίνο. Οι λεπτομέρειες από το περιστατικό έχουν διαβιβαστεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να αναλάβει δράση".

Να σημειωθεί πως όλα τα περιστατικά που έχουν υποπέσει στην αντίληψή της FARE (η οποία είναι θυγατρική των UEFA και FIFA), είναι μέσω αυτόπτων μαρτύρων ή από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο ΠΑΟΚ είχε κληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά δεν του επιβλήθηκε τιμωρία.

Παράλληλα, και ο ίδιος ο Σαλίνο είχε προσφύγει στη FARE προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτό που του συνέβη θα καταγραφεί στην αναφορά της για τον μήνα Απρίλιο, όπως και συνέβη.

Διαβάστε ακόμη:

"Ίσως η μπανάνα ήταν για να... φαγωθεί"

News 24/7

24MEDIA NETWORK