Κωνσταντινίδης: "Κάπως έτσι το ονειρεύομαι"

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης θυμάται τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 2001 και εύχεται να ζήσει ξανά τέτοιες στιγμές. Τι λέει για εκείνον τον αγώνα, αλλά και για το φετινό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κωνσταντινίδης: "Κάπως έτσι το ονειρεύομαι"
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις Κωνσταντινίδη στη media day του ΠΑΟΚ

Για ότι θα νιώσει τον τελικό από άλλη θέση

"Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές μας, που μας δίνουν το δικαίωμα να θυμηθούμε ξανά τέτοιες στιγμές. Πραγματικά αυτό που μένει από το ποδόσφαιρο είναι αυτές οι στιγμές. Εγώ, το 2001 δε θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Εύχομαι να μας πάνε μέχρι το τέλος. Κάποιοι λένε το "έχουμε φάει τον γάιδαρο και μας μένει η ουρά". Εγώ πιστεύω ότι είμαστε ακόμα στα μισά. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν καταφέρεις το στόχο σου, σου μένει μια μεγάλη πικρία… Εύχομαι οι παίκτες να μας οδηγήσουν στο να σηκώσουμε το κύπελλο και να ζήσουμε στιγμές όπως τότε, διότι νομίζω ότι κάπως έτσι θα είναι και αυτή τη φορά. Μακάρι".

Για το πως είναι να είσαι απ' έξω

"Είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν μπορείς να παίξεις, δεν μπορείς να βοηθήσεις, αν και μέσα σου το θες. Όχι μόνο εγώ και όλοι όσοι είναι στον ΠΑΟΚ, έχουμε θεωρώ ότι την αίσθηση του να κάνουμε ότι μπορούμε. Ο καιρός που έπαιζα πέρασε, και πλέον δε νιώθω και δυνατός στο να μπορώ να παίξω. Το επίπεδο της ομάδας είναι πολύ υψηλό και έχει φύγει από τα δικά μας τα δεδομένα".

Για το αν θυμάται κάτι από τον τελικό του 2001

"Αυτοί οι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μια στημένη φάση, ένα λάθος του αντιπάλου που πρέπει να είσαι εκεί, έτοιμος να το εκμεταλλευτείς. Αυτό έχεις, αυτό πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Αυτό που χαρακτηριστικά θυμάμαι είναι ότι δεν είχαμε άγχος. Αγωνία για το αποτέλεσμα είχαμε. Μεγάλη. Αυτό το 'τι θα κάνουμε στο ματς, να το πάρουμε, να παίξουμε γερά, σωστά, έξυπνα'. Και αυτό λέω και τώρα στα παιδιά. Άγχος, δεν χρειάζεται. Αυτή η αγωνία είναι δικαιολογημένη και λογική. Και λίγο πολύ την έχουμε όλοι όχι μόνο στην ομάδα αλλά σε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με τη διαφορά ότι αυτά τα παιδιά που θα παίξουν την έχουν διότι ξέρουν ότι θα ορίσουν το ματς. Μια όμορφη αγωνία, μια προσμονή".

Για την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ στον τελικό του 2001 που εξέπληξε πολλούς

"Όχι πολλούς. Όλους. Δεν το περιμέναμε. Και ποιος το περίμενε; Στο κάτω κάτω, οι τελικοί είναι συνήθως απρόβλεπτοι. Όλοι παίζουν έχοντας στο μυαλό τους ότι είναι ένα ματς, μια κι έξω. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι η μια ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη. Είναι και οι δυο στον τελικό. Παίζουν όλα για όλα. Δεν υπάρχουν φαβορί".

Για το αν σκεφτήκατε ότι περάσαμε τον Ολυμπιακό, το πήραμε

"Αυτό που λες, δεν έχει περάσει στα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει. Μιλάμε για άλλες καταστάσεις. Στον ημιτελικό δώσαμε δυο παιχνίδια, εδώ είναι ένα… Ένας τελικός. Μια λεπτομέρεια. Μια στιγμή".

Για το τι λέει στους παίκτες ως πιο έμπειρος από τη στιγμή που έχει κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο

"Πρώτον, δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Προσμονή για το αποτέλεσμα, ναι. Άγχος όχι, ποτέ. Δεν χρειάζεται να πεις και πολλά. Ξέρουν τα παιδιά ότι ο τελικός είναι τελικός. Και θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, πως όταν αυτή η διαδρομή στο ποδόσφαιρο, στο χορτάρι τελειώσει, πολλά από αυτά που έζησαν και είδαν θα σβήσουν, θα ξεχαστούν. Ένα καλό τους παιχνίδι, μια λάθος ενέργεια, όλα χάνονται. Ο τίτλος δε σβήνει ποτέ και έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι που θα το θυμούνται για πάντα και εκείνοι και όλοι οι υπόλοιποι. Είναι μεγάλη υπόθεση στο φινάλε, να γράφει στη καριέρα σου ότι πήρες ένα κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, γενικά ένα τίτλο".

Για το αν μπορεί η κατάκτηση να κάνει τη σεζόν πετυχημένη

"Μια χρονιά κρίνεται από πολλά πράγματα και όχι από το κύπελλο. Στο τέλος της χρονιάς, θα τα βάλουμε όλα κάτω, μακάρι μέσα σε αυτά να είναι και το κύπελλο, και θα δούμε τι έγινε. Ο κόσμος πρέπει να απολαύσει στο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Το θέμα είναι να μη γίνουν φασαρίες, προβλήματα και άλλα τέτοια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, μια γιορτή. Είναι κάτι που σε απασχολεί δυο – τρεις ώρες, να το δεις, να το ζήσεις και μετά άλλες δυο μέρες να το χαρείς αν έρθει αυτό που θέλεις. Θέλω ο κόσμος να χαρεί το παιχνίδι χωρίς μαύρες κηλίδες μέσα σε αυτό".

Για το αν είναι ο ΠΑΟΚ έτοιμος για το φινάλε της σεζόν

"Από τώρα και μετά έχει έναν τελικό και άλλα έξι ματς που όλα "καίνε", στα πλέι οφ... Η ομάδα είναι καλά και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Έχει προετοιμαστεί έχει δουλέψει για ένα τέτοιο φινάλε. Θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε και τους δυο στόχους, το κύπελλο και τη πρώτη θέση στα πλέι οφ".

Για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας

"Μη συγκρίνεις ποτέ ένα ματς πρωταθλήματος με ένα τελικό. Μιλάμε για τελικό. Όλα είναι διαφορετικά, από όποια πλευρά και αν το δεις. Από το γήπεδο που είναι ξένο και για τις δυο ομάδες, διότι ο Παναθηναϊκός παίζει πλέον στη Λεωφόρο. Από τις κερκίδες που θα είναι μοιρασμένες. Από τη ψυχολογία που υπάρχει σε τέτοιο ματς, που το μισό λάθος μετράει. Όλα είναι διαφορετικά. Τα προηγούμενα δεν υπάρχουν, τα ξεχνάς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK