Πειθαρχικη δίωξη σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα αίσχη του Κυπέλλου

Πέντε ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που αμαυρώθηκε από θλιβερά επεισόδια στις εξέδρες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξε εις βάρος των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

PRE GAME / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
epeisodia panthessaliko EUROKINISSI SPORTS

Η δράση, όταν μάλιστα αυτή είναι ανεξέλεγκτη και κινείται εκτός νομιμότητας, φέρνει και αντίδραση. Το περασμένο Σάββατο οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές σε σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες και το γήπεδο να υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές και λίγες ημέρες αργότερα οι διοικήσεις των δύο "Δικεφάλων" καλούνται σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών τους.

Και αυτό γιατί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. έχοντας προφανώς μαζέψει το σχετικό υλικό από τις εκθέσεις των αρμοδίων φορέων, άσκησε δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΕΚ και αναμένεται πλέον η απολογία τους, με τις δύο ΠΑΕ να έχουν κληθεί με βάση τα ίδια άρθρα για εκτεταμένα επεισόδια.

Ο ΠΑΟΚ έχει κληθεί και με βάση το άρθρο 15 παρ. 6, εδ. δ το οποίο κάνει λόγο για επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου και κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών (το -3 μπορεί ωστόσο να γίνει -6 επειδή είναι υπότροπος από το περσινό ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό), ενώ πέρα από την ομάδα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και στον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Λούμπος Μίχελ.

Όσον αφορά στην ΑΕΚ είναι υπότροπη για εκτεταμένα επεισόδια, από το περσινό ματς με τον Ατρόμητο, στον εν γένει χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες και άρα κινδυνεύει και εκείνη με αφαίρεση τριών βαθμών.

"Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη σε σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ, νόμιμα εκπροσωπουμένων, καθώς και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Lubos Michel (τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας 2016-2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 6/5/2-17) για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 6 παρ. 3β, 11 παρ. 2, 3 σε συνδ. με αρ. 10 παρ. 1δ. περ. Ι, 14, 15 παρ. 1α, παρ. 2, παρ. 3 Α, Β, παρ. 4A, Β, παρ. 5 εδ. β, ε, παρ. 6 εδ. α, β, γ, (δ για ΠΑΕ.ΠΑΟΚ), ε, στ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK