Απόλλων Σμύρνης - Χανιά 3-1 (VIDEO)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Λαγό, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 53ο λεπτό και μέχρι το 66ο είχε δημιουργήσει δύο γκολ, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 3-1 των Χανίων στο "Γ. Καμάρας" και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά από τη σεζόν 2000-01.

Απόλλων Σμύρνης - Χανιά 3-1 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Βαγγέλης Πίτκας επανήλθε κάτω από τα γκολπόστ του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στον αντίποδα, ο Τίμος Καβακάς έδωσε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Μανώλη Μαρκαντωνάκη, ο οποίος πραγματοποίησε το εφετινό του ντεμπούτο.

Τα Χανιά άσκησαν πίεση στο ξεκίνημα και χαρακτηριστικό είναι ότι κέρδισαν τέσσερα κόρνερ μέσα σε λίγα λεπτά, προτού ο Στέλιος Κρητικός χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία με κεφαλιά στο 15ο λεπτό.

Εν συνεχεία, ο Απόλλων ισορρόπησε την κατάσταση και στο 25ο λεπτό οι παίκτες του ζήτησαν πέναλτι σε μονομαχία του Πάολο Φαρινόλα με τον Θοδωρή Παπουτσογιαννόπουλο, ωστόσο το γκολ του ήταν πολύ τυχερό.

Με τη συμπλήρωση 39 λεπτών αγώνα, ο Μπρούνο Πινέιρο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στον Χρήστο Τζιώρα και ξεγέλασε τον Μαρκαντωνάκη, δίνοντας την ευκαιρία στον Ιγκόρ Ανγκούλο να σημειώσει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Ο Ανγκούλο έφτασε τα πέντε γκολ στο εφετινό Κύπελλο, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε... μιμητή, αφού ο διαιτητής Μάριος Λαμπρόπουλος δεν καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Άντι Ρένια και ο Κρητικός ισοφάρισε με σουτ, συμπληρώνοντας με τη σειρά του πέντε γκολ στη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση της χώρας.

Οι δύο ομάδες προέβησαν στην πρώτη τους αλλαγή λίγα λεπτά μετά από τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο μόνον ο Αλέκος Βοσνιάδης δικαιώθηκε, αφού ο Παναγιώτης Λαγός μπήκε στο 53' και με δύο καλές εκτελέσεις φάουλ από δεξιά (στο 59' και το 66'), ο Φαρινόλα και ο έτερος νεοεισελθών Δημήτρης Σουάνης έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στον Απόλλωνα.

Ο Καβακάς διατήρησε διάταξη 4-4-2, σε ρόμβο για το τελευταίο τέταρτο, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν καθόλου, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Γκαστόν Γκονσάλες στο 81' και ένα λεπτό αργότερα η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού ο Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

MVP

Ο Παναγιώτης Λαγός. Πέρασε ως αλλαγή, εκτέλεσε με μαεστρία δύο φάουλ από δεξιά και έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να χριστούν σκόρερ. Τόσο απλά...

Αδύναμος κρίκος

Ο Στέλιος Κρητικός. Δεν είναι αμυντικός, είχε όμως την ατυχία να βρίσκεται μέσα στις φάσεις των πρώτων δύο γκολ του Απόλλωνα και σίγουρα φέρει ευθύνη.

Σχόλιο

Ομάδες όπως ο Ηρακλής και ο Απόλλων έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, το υγιές κομμάτι των Ελλήνων φιλάθλων χαίρεται που τις βλέπει να βρίσκονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου παρά το γεγονός ότι βολοδέρνουν στη Football League. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στα Χανιά, τα οποία έχουν κάνει σημαντικά βήματα την τελευταία τριετία και συνεχώς κερδίζουν πόντους.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Κοτσώνης, Γκόλιας, Ηρακλής (53' Λαγός), Πινέιρο, Ανγκούλο, Ψιάνος (85' Χατζής), Φαρινόλα (64' Σουάνης), Τζιώρας.

Χανιά (Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κοντέων, Γκότοβος, Γανωτής, Σιλιγαρδάκης, Γκονσάλες, Ρένια (69' Αλέκου), Νύκταρης (54' Σακελλαρίου), Πάγκαλος (89' Εσόνο), Κρητικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK