Η ΑΕΛ του Μασούρα απέκλεισε τον ΠΑΣ του Κόντε!

Ο Πέδρο Κόντε ήταν εκπληκτικός για 90' και έστειλε τον δεύτερο προημιτελικό στην παράταση όμως εκεί "μίλησε" ο Μασούρας και οδήγησε την ΑΕΛ σε νίκη με 3-2 επί του ΠΑΣ και πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Στο επαρχιακό ντέρμπι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου η μπίλια έκατσε πάλι στο... βυσσινί. Όπως και στον πρώτο αγώνα όπου επικράτησε 2-1 έτσι και στον δεύτερο η ΑΕΛ πήρε τη νίκη, αυτή τη φορά με 3-2 μετά από 120 λεπτά, και με συνολικό σκορ 5-3 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Χρειάστηκε βέβαια οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη να χύσουν πολύ ιδρώτα και να δώσουν αμέτρητες μάχες στο χορτάρι για να πανηγυρίσουν εκείνοι στο φινάλε αφού εκείνοι του Πετράκη κατάφεραν να φέρουν... τούμπα την κατάσταση στο 90λεπτο χάρη στον Πέδρο Κόντε.

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν μία ομάδα ΜΟΝΟΣ του για 90 λεπτά, αφού πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι μετά το γκολ που δέχτηκαν μόλις στο 11' από τον Μασούρα και τους επέτρεψε με τις εμπνεύσεις του και τις κινήσεις του πάνω στο χορτάρι να αναλάβουν εκείνοι τα ηνία.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι υπέγραψε μόνος του την ολική ανατροπή πετυχαίνοντας δύο πανέμορφα γκολ με εκτελέσεις φάουλ στο 22' και στο 82' (στο δεύτερο είχε και σύμμαχο το... δοκάρι) αλλά και το ότι ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, είτε φτιάχνοντας για τον εαυτό του ευκαιρίες είτε για τους συμπαίκτες του.

Στο 89' μάλιστα πήγε να παγώσει την "AEL FC Arena" και να σηκώσει στο πόδι όλα τα... Γιάννινα όμως αστόχησε σε ένα μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον Μπόζοβιτς και έτσι στην παράταση ήρθε η "τιμωρία".

Η ΑΕΛ, η οποία δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της στο μεγαλύτερο κομμάτι του 90λεπτου, βρήκε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ με τον ήρωα του πρώτου προημιτελικού Μασούρα (είχε πετύχει και τα δύο γκολ), που νίκησε με διαγώνιο σουτ στο 100' τον Περιστερίδη (φέρει ευθύνη) και από εκεί και πέρα το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

Ο ΠΑΣ έψαξε για το τρίτο γκολ αλλά με την πίεση να είναι όμως στο μέρος της και η ΑΕΛ "χτύπησε" στην κόντρα λίγο αργότερα, με τον Μιχαήλ να ανατρέπει τον Κριζμάν σε έξοχη αντεπίθεση των Θεσσαλών και τον Φατιόν να κάνει ανατροπή στην... ανατροπή γράφοντας το τελικό 3-2!

Αποτέλεσμα που κάνει την ΑΕΛ να ονειρεύεται ακόμα και έναν τελικό, πρώτο της μετά από εκείνον του 2007 στο Πανθεσσαλικό (νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό) και τον ΠΑΣ να τα έχει με την τύχη του που έχασε την πρόκριση παρά την πολύ καλή του εμφάνιση στη ρεβάνς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (66' Γκόλιας), Ναζλίδης (72' Λεοζίνιο), Κριζμάν (111' Περόνε)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70' Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης (89' Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (59' Σολτάνι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK