ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2 (παρ.)

Με τα γκολ του Φυτανίδη στο 90' και του Μπρίτο στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Ατρόμητος γύρισε τον προημιτελικό της Τούμπας, πέταξε έξω τον ΠΑΟΚ και φλερτάρει με τη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό κυπέλλου (2-1). Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Δώνη ο νικητής του ζευγαριού Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα (22/02).

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2 (παρ.)

H εικόνα του αγώνα

Θα ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς ότι ένα παιχνίδι που το διέκρινε η νωχελικότητα, ο άνευρος ρυθμός και η έλλειψη ευκαιριών θα μπορούσε να είχε μία τόσο περιπετειώδη κατάληξη. Και όμως, συνέβη!

Μέχρι και το 89' όλα κυλούσαν μάλλον φυσιολογικά. Ο ελλιπής ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί νωρίς, στο 28' μ' ένα τέρμα μάλιστα που ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης, ενώ βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ, κέρδισε πέναλτι από τον Τόμας το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λίνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως ο Δικέφαλος δεν είχε κάνει φάση ενώ ο Ατρόμητος είχε μία ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων και μία καθαρή ευκαιρία με τον Καραγκούνη.

Η επανάληψη εξελίχθηκε σε μία διαρκή προσπάθεια του Ατρομήτου να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ ο οποίος επέλεξε το δρόμο του ποδοσφαιρικού κυνισμού και έπαιξε καθαρά για το αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του ρίσκαρε. Εριξε στη μάχη τους Μήτρογλου, Τάτο και Μπρίτο αλλά μέχρι το 89' καθαρή ευκαιρία δεν μπόρεσε να βγάλει η ομάδα του.

Οτι όμως δεν έδωσε η ποδοσφαιρική λογική, το χάρισαν τα στοιχεία της φύσης. Ο αέρας έκανε το...θαύμα του στο γέμισμα του Φυτανίδη στο 90' και ο έμπειρος στόπερ χρίστηκε από το πουθενά σκόρερ στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση.

Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ολική ανατροπή με το έξοχο τέρμα του Μπρίτο μετά από το πανέμορφο τακουνάκι του Μήτρογλου!

Με το 1-2 στο πίνακα του σκορ, το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά και έναν εντελώς άναρχο χαρακτήρα. Τα συστήματα πήγαν περίπατο, ο ΠΑΟΚ βγήκε μαζικά μπροστά και έψαξε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Το άγγιξε δύο φορές (με Τσιρίλο και Αθανασιάδη) αλλά δεν το πέτυχε και η ιστορία έγραψε: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2.

MVP

Γκολ σπάνιας ομορφιάς πέτυχε ο Εντουάρντο Μπρίτο για να χαρίσει τη μεγάλη πρόκριση στον Ατρόμητο. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από το πολύ ωραίο τακουνάκι του Κώστα Μήτρογλου και εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Γλύκο από το ύψος της περιοχής.

Κλειδί αγώνα

Το γκολ του Σωκράτη Φυτανίδη που ήρθε με αρκετή δόση τύχης είναι η αλήθεια άλλαξε όλη την ψυχολογία του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του, ο Ατρόμητος γέμισε με αυτοπεποίθηση.

Αδύναμος κρίκος

Ο Λάζλο Μπόλονι έχοντας δεδομένες ελλείψεις και αναγκαζόμενος να κάνει και δύο διαδικαστικές αλλαγές (τραυματίστηκαν Ετό και Φωτάκης) δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα από τον πάγκο του. Η ομάδα του πάντως όφειλε να έχει περισσότερη δημιουργικότητα, ειδικά όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2 (παρ.)

News 24/7

24MEDIA NETWORK