VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο

Με αφορμή τη μεγάλη αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, το Contra.gr θυμάται χαρακτηριστικά ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στο Κύπελλο. Από τον Ντέμη και τον Τζιοβάνι στον Μπλάνκο και τον Γκαλέτι. Απολαύστε θέαμα.

VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο

H κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ, με το ματς να παίρνει από νωρίς τον χαρακτήρα του "τελικού". Το Contra.gr με αφορμή την μεγάλη αναμέτρηση θυμάται προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Κύπελλο, από το 1987 μέχρι σήμερα.

H αρχή γίνεται το 1987 με τις δύο ομάδες να συναντώνται στον δεύτερο επαναληπτικό της φάσης των 16 (1-1 το πρώτο ματς στην έδρα του Ολυμπιακού), με τους "ερυθρολεύκους" να επικρατούν με 3-1. Ο αγώνας έμεινε στην ιστορία πιο πολύ για εξωαγωνιστικούς λόγους μιας και 3 μήνες πριν, ο Κωσκοτάς είχε αγοράσει τον Ολυμπιακό και είχε διαλύσει την ομάδα μέσα σε μια νύχτα, αγοράζοντας στη συνέχεια ότι καλύτερο κινείτο στις μεταγραφές.

Η συνέχεια δίνεται το 1996, όπου συναντήθηκαν και πάλι στη φάση των 16. Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο ματς στην έδρα του Ολυμπιακού με 3-1 σε μια μαγική βραδιά, όπου ο Μπατίστα πέτυχε 2 γκολ, ενώ η Ένωση τελείωσε το 90λεπτο με 9 παίκτες.

Το 1997 στα προημιτελικά του Κυπέλλου, η ΑΕΚ πήρε μία μεγάλη πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό. Έχοντας επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο ματς, πήγε στον επαναληπτικό και διπλασίασε τις νίκες της με γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη (1-0).

Στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου την σεζόν 2000-01 ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του επί της ΑΕΚ στον θεσμό. Το τελικό 6-1 σφράγισε την πρόκριση των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς τους. Τα γκολ πέτυχαν οι Γεωργάτος, Τζιοβάνι, Οφορίκουε (2), Άλβες, Γιαννακόπουλος, ενώ για την ΑΕΚ ο Μαλαδένης.

Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στον θεσμό ήταν στον αξέχαστο τελικό του 2009. Το τελικό 4-4 τα λέει όλα. Στην διαδικασία των πέναλτι δε "έσπασαν καρδιές". Συνολικά χρειάστηκαν 34 εκτελέσεις, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά την νίκη (και το κύπελλο) με σκορ 15-14.

Pregame show

Αρθρογραφία

Κώστας Κεφαλογιάννης: Μαρινάκης vs Μελισσανίδης

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αυτή η πρόκριση είναι για τον κόσμο

Άκης Γεωργίου: Και τώρα "Καραϊσκάκης"!

Συνεντεύξεις

Τζιωρτζόπουλος στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα κέρδη από τον Ολυμπιακό"

Πατσατζόγλου στο Contra.gr: "Τα γκολ της ζωής μου!" (PHOTOS+VIDEOS)

VIDEOS + PHOTOS

VIDEO by Contra.gr: Τα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Κύπελλο

PHOTOSTORY: Τα χαρτονομίσματα, οι πυροβολισμοί, οι εξάρες

Δέχεται γκολ μόνο με στημένα η ΑΕΚ (VIDEO)

Retro

PhotoStop: Ο επεισοδιακός προημιτελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ του 1996

Τα -κυπελλικά- ντέρμπι της ζωής σου (VIDEOS)

Οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο

Η προηγούμενη φορά (VIDEOS + PHOTOS)

Extra

Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο;

Τετραπλάσια η αξία του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ (πίνακας)

Ρεπορτάζ

Χωρίς 4 βασικούς ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ

To πλάνο του Δέλλα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK