Αναβολή στο ΑΕΚ - Ατρόμητος με απόφαση Κοντονή!

Την απόφαση να μην διεξαχθεί ο ημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ατρομήτου πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Αναβολή στο ΑΕΚ - Ατρόμητος με απόφαση Κοντονή!
Κοντονής Υπουργείο

Mε απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και των συναρμοδίων φορέων, αναβλήθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, που επρόκειτο να γίνει απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο. Πλέον, αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση από τον Υφυπουργό και η απόφασή του για το μέλλον των εγχώριων διοργανώσεων στο ποδόσφαιρο.

Η τύχη του αγώνα ήταν στον "αέρα", με τις δύο ομάδες, αλλά και τον ΟΤΕ ΤV να μην έχουν επίσημη ενημέρωση. Τελικά, η ΓΓΑ, λίγο πριν τις 17:30 ενημέρωσε επίσημα ότι δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

"Μπάχαλο" και έλλειψη ενημέρωσης

Το ΑΠΕ είχε ενημερώσει από νωρίς το μεσημέρι για την αναβολή του αγώνα, αλλά η επίσημη ενημέρωση καθυστέρησε αρκετές ώρες, καθώς υπήρχαν συζητήσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς.

Τόσο η ΑΕΚ όσο κι ο Ατρόμητος προετοιμάστηκαν κανονικά για τη διεξαγωγή του αγώνα, περιμένοντας την τελική απόφαση. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες έμαθαν τα... νέα για αναβολή του παιχνιδιού καθ' οδόν για το γήπεδο και επέστρεψαν στο προπονητικό Κέντρο για προπόνηση! Παράλληλα, αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ ρωτούσαν δημοσιογράφους για την τύχη του αγώνα, καθώς υπήρχε παντελής έλλειψη ενημέρωσης.

Θυμίζουμε ότι από νωρίς το πρωί η ΓΓΑ ζήτησε από την ΕΠΟ να πάρει θέση για το αν συντρέχει λόγος να διακοπεί το κύπελλο, αναμένοντας την απάντησή της πριν από τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η επιστολή της ΓΓΑ:

"Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης".

Από τη μεριά της η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της έκανε λόγια για πολιτικά τερτίπια, απαντώντας:

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις βίας που εκδηλώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την οριστική διακοπή Κυπέλλου ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού.

Η ΕΠΟ θα καταλογίσει την ευθύνη που αναλογεί στους αξιωματούχους του αγώνα, όπως οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί επιβάλλουν. Δεν προτίθεται όμως να επιτρέψει περαιτέρω την εμπλοκή του ποδοσφαίρου σε παιχνίδια και επιδιώξεις που υπερβαίνουν τις ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις εντός του γηπέδου και επιχειρούν να φορτώσουν στην πλάτη του αθλήματος τις παθογένειες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στη χώρα στο όνομα δήθεν ποδοσφαιρικών συμφερόντων. Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΠΟ θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει την ποδοσφαιρική οικογένεια και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον του αθλήματος για κοινές πρωτοβουλίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοντονής στη HuffPost Greece: "Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Νόμου είναι μονόδρομος"

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις – Οριστική ρήξη

ΕΠΟ: "Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια"

Πρόθεση να διακόψει το κύπελλο ο Κοντονής

News 24/7

24MEDIA NETWORK