Ξάνθη - Ηρακλής 0-0 (VIDEO)

Σε έναν επεισοδιακό επαναληπτικό (αποβλήθηκε ο Ντιέγκο Ρομάνο, υπήρξαν ανταλλαγές αντικειμένων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και πεντάλεπτη διακοπή), η Ξάνθη υπερασπίστηκε τη νίκη του Καυτανζογλείου και χάρη στο 0-0 με τον Ηρακλή στο κατάμεστο γήπεδο των Πηγαδίων πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και κίτρινες κάρτες επεφύλασσε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, ενώ η μοναδική καλή φάση ήταν η άστοχη κεφαλιά του Παντελή Καπετάνου στο 6ο λεπτό (μετά από εκτέλεση φάουλ του Σίλβα Κλέιτον).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τη διαφορά ότι ο Ηρακλής δημιούργησε μία παραπάνω κλασική ευκαιρία, καθώς στο 34ο λεπτό ο Γιάννης Πασάς και στο 42ο ο Εμάνουελ Περόνε δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Δημήτρη Κυριακίδη.

Ο διαιτητής Δημήτρης Στυλιαράς εκνεύρισε τους παίκτες με τις αποφάσεις του και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η, κατά τ' άλλα, σωστή αποβολή του Ντιέγκο Ρομάνο στο 59ο λεπτό. Κάπου εκεί χάθηκε ο έλεγχος...

Ο Μανώλης Μπέρτος δεν κατάφερε να εκτελέσει ένα πλάγιο μπροστά από τη θύρα των οπαδών του "γηραιού", η ένταση μεταφέρθηκε εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά μετά από διαβουλεύσεις και πεντάλεπτη διακοπή, το ματς συνεχίστηκε.

Η Ξάνθη εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα για να θωρακίσει τα μετόπισθεν, ενώ απείλησε με σουτ του Μπέρτου στο 71ο λεπτό, προτού δημιουργηθεί νέα ένταση (αποβλήθηκε ο Παύλος Μυροφορίδης από τον πάγκο του Ηρακλή στο 86').

Τίποτα δεν μεταβλήθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης (ούτε στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων), με αποτέλεσμα η ακριτική ομάδα να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΜVP

Τάσος Παπάζογλου και Δημήτρης Γούτας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ξάνθης άντεξε στην όποια πίεση του Ηρακλή και υπερασπίστηκε το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ντιέγκο Ρομάνο. Πήρε νωρίς-νωρίς κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στο 59ο λεπτό, στερώντας από την ομάδα του ένα πολύτιμο γρανάζι για το τελευταίο ημίωρο.

Σχόλιο

Το όνειρο της Ξάνθης έγινε πραγματικότητα, εν αντιθέσει με τον Ηρακλή, ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα της Football League που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο αγωνιστικό σκέλος, υπήρξε ένταση, σκληρές μονομαχίες και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, όπως δηλαδή συνηθίζεται σε ματς σκοπιμότητας.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (95' Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (73' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53' Ράνος).

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75' Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87' Κάσσος), Πασάς, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK