Η ΑΕΚ έπιασε στον... ύπνο τον Ολυμπιακό και κέρδισε 2-1

Πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου απέκτησε η ΑΕΚ που άλωσε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" νικώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό. Αραούχο και Πατίτο οι σκόρερ της Ενωσης, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φιγκέιρας για τους "ερυθρόλευκους" (VIDEO).

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
aek panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Ένα ημίχρονο με καλή μπάλα, δοκάρια, γκολ, τσαμπουκάδες και ένα ημίχρονο... σούπα. Αυτό είναι το ρεζουμέ του αγώνα με λίγα λόγια και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχει ο Ολυμπιακός, που άδειασε γρήγορα και έμεινε από ιδέες όταν έπρεπε να κυνηγήσει το σκορ.

Η ΑΕΚ, χωρίς να εντυπωσιάσει, πήρε αυτό που ήθελε και πλέον αποτελεί το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Οι ερυθρόλευκοι βέβαια έχουν παράπονα για το δεύτερο γκολ της Ένωσης, με τη μπάλα να φαίνεται πως βρήκε στο χέρι του Πατίτο σε μία πραγματικά δύσκολη φάση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με το καλημέρα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 1-0. Ο Ρέτσος έκανε μία περίεργη σέντρα από τα αριστερά, με την τροχιά της μπάλα να αλλάζει και να βρίσκει στο δοκάρι του Ανέστη. Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος έπιασε στον ύπνο την άμυνα των ερυθρολεύκων και με... αργή-συρτή εκτέλεση βρήκε τον Αραούχο που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μεγάλη ευθύνη στη φάση από τον Καρντόσο που άπλα... παρακολουθούσε.

Η Ένωση πήγε και για δεύτερο γκολ στο 13ο λεπτό όταν μετά από τραγικό λάθος της άμυνας από τον Ανδρούτσο ο Μάνταλος γύρισε στον Αραούχο, όμως τελευταία στιγμή τον έκοψαν.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ, ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ... ΣΟΥΠΑ

Το 1-1 ήρθε στο 13ο λεπτό. Ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε λάθος πάνω στον Καρντόσο που αμέσως έδωσε στον Μάριν. Αυτός με τη σειρά του βρήκε τον Σεμπά, ο οποίος έστρωσε στον Φιγκέιρας που ισοφάρισε. Στο 22ο λεπτό ο Ολυμπιακός μπορούσε να κάνει το 2-1, όμως ο Μάριν σημάδεψε το δοκάρι. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ρομαό έκανε ένα σουτ, ο Ανέστης απέκρουσε με το ένα πόδι στη συνέχεια ο Φορτούνης έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το ματς τελείωσε με την ΑΕΚ να κάνει το 2-1 σε μία περίεργη φάση. Εκτέλεση κόρνερ, ο Βράνιες με το κεφάλι βρήκε τον Πατίτο που έκανε κοντρόλ με το στήθος, όμως η μπάλα όμως κατέβηκε βρήκε και στο χέρι του. Με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Το ματς τελείωσε με τις δυο ομάδες να χάνουν από μία καλή ευκαιρία.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντιντάκ, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο (Γαλανόπουλος 74'), Χριστοδουλόπουλος (Μπακασέτας 88'), Μάνταλος (Αραβίδης 81'), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ανδρούτσος (Καμπιάσο 46'), Φορτούνης, Σεμπά, Μάριν (Μάρτινς 79'), Καρντόσο (Ανσαριφάρντ 62').

Σκόρερ: 0-1 (Αραούχο 6'), 1-1 (Φιγκέιρας 13'), 1-2 (Πατίτο 64').

News 24/7

24MEDIA NETWORK