Ο Ουζουνίδης δικαιώθηκε: 2-0 τον ΠΑΟΚ και φουλ για τελικό!

Ο Μάρκους Μπεργκ δεν χρειάστηκε να σκοράρει, ήταν ο δημιουργός. Ο Σουηδός φορ έφτιαξε τα γκολ για τους εκτελεστής Μολέντο - Λέτο και χάρη στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός απέκτησε χειροπιαστό πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Από ένα πέναλτι για χέρι ήθελαν οι δυο ομάδες, μοίρασε το καρπούζι ο Σιδηρόπουλος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πώς το κυριακάτικο 3-0 του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα έγινε 2-0 για τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο; Η απάντηση υπήρχε στις 11άδες των δύο ημιφιναλίστ. Διότι ο Ουζουνίδης έριξε στη μάχη τους εννέα που δεν είχαν παίξει στην Τούμπα και οι ισορροπίες ανατράπηκαν αυτομάτως.

Ο "Δικέφαλος", αν και χωρίς τον πιο γρήγορο Τσίμιροτ στο γήπεδο, ανέβηκε ψηλά για να πιέσει και δυσκόλεψε την κυκλοφορία των "πρασίνων" δεν αμύνθηκε με αποτελεσματικότητα ακόμη και σ' εύκολες στιγμές. Ενώ ο Γλύκος έβγαλε την κεφαλιά του Μπεργκ στο 20' δεν έκανε το ίδιο με αυτήν του Μολέντο στην εξέλιξη του κόρνερ και ο Παναθηναϊκός είχε από νωρίς αυτό που ήθελε για να φέρει στα δικά του μέτρα τον πρώτο ημιτελικό.

Αν ο Πέδρο Ενρίκε είχε σκοράρει στην καθαρή ευκαιρία που βρήκε στο 28', ίσως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο Βραζιλιάνος το έχασε όμως και μαζί τη μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ των τριών τελικών (μηδέν στην εστία) να πάρει οτιδήποτε. Διότι η επιλογή του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ν' αποφευχθεί οποιοδήποτε ρίσκο και ό,τι προκύψει μπροστά με όπλο τον αεικίνητο Γουάρντα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Λέοβατς σταμάτησε ν' ανεβαίνει, ενώ τη μία φορά που ο Μάτος βρήκε τρόπο να πατήσει περιοχή το χέρι του Χουλτ, που ο Σιδηρόπουλος έκρινε ακούσιο, όπως και προηγουμένως του Κρέσπο σε σουτ του Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά την μπάλα στα πόδια και παίζοντας συνεχώς από αριστερά, με τον ακούραστο Χουλτ να συνδυάζεται με τον Εμποκού, έψαχνε τη στιγμή που θα κάνει πλέον τη διαφορά. Ο Μπεργκ είχε δυο δικές του στιγμές (κεφαλιά, μονοκόμματο σουτ), στην τρίτη, του 83', προτίμησε να στρώσει στον Σεμπαστιάν Λέτο που δεν λάθεψε σε κενή εστία. Το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα που έκανε τον Παναθηναϊκό αφεντικό του ζευγαριού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (87' Μολίνς), Κλωναρίδης (75' Λέτο), Εμποκού, Μπεργκ (92' Ρέις)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (88' Τσίμιροτ), Ουάρντα, Ενρίκε (58' Πέλκας), Κάμπος (73' Κίτσιου), Κουλούρης

TO LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK