Ανακοίνωσε ημερομηνία η ΕΠΟ, αλλά δεν κάνει πίσω

Στις 15 Μαϊου θα γίνει ο τελικός του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΠΟ, η οποία ξεκαθάρισε πως θα γίνει με τους ίδιους όρους.

Το απόγευμα του Σαββάτου βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ που γνωστοποιεί την απόφαση που αποκάλυψε το Contra.gr, ότι ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει την επόμενη Κυριακή (15 Μαϊου), την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο.

Το ότι η ΕΠΟ αποφάσισε την ημερομηνία του τελικού δεν σημαίνει ότι θα γίνει αποδεκτή. Μένει να δούμε την αντίδραση του Σταύρου Κοντονή, αλλά και το τι θα γίνει με τα πλέι οφ της Super League. Η 30η Μαϊου είναι η καταλυτική ημερομηνία από την UEFA, καθώς έπεται το Euro της Γαλλίας.

Μόνο που στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι ο τελικός θα γίνει με "τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα".

Όπερ σημαίνει, πως η Ομοσπονδία δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω στο περίφημο θέμα των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου, οπότε μένει να δούμε την αντίδραση του υφυπουργού, αλλά και της ΑΕΚ που είχε αντιδράσει λίγο μετά τον ορισμό, ανοίγοντας τον χορό των ανακοινώσεων και των επίσημων θέσεων με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

"Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση (Νο 76) αποφάσισε τον ορισμό διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016 την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης και τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα.

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και Γηπέδων της ΕΠΟ και τα δεδομένα ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).

Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Διεθνείς Συνομοσπονδίες FIFA και UEFA.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε επίσης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 παρ δ και ε του καταστατικού της ΕΠΟ, οι αποφάσεις του Δ.Σ. και των λοιπών Επιτροπών και Οργάνων της ΕΠΣ Κυκλάδων να μην αναγνωρίζονται από την Ε.Π.Ο. μέχρι την έκδοση απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που θα επιλύει το μείζον θέμα της νομιμότητας του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναβλήθηκε ο τελικός
EΠΟ για Κοντονή: "Είναι γνωστοί από καιρό οι λόγοι της αναβολής"
Το γραπτό αίτημα αναβολής από την Αστυνομία
Για 15 Μαϊου πάει ο τελικός