Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ δεν θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας
Κύπελλο Ελλάδας-τρόπαιο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας να αναβάλλεται, κατόπιν απόφασης του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Η διορία που είχε δώσει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην ΕΠΟ για να αλλάξει τους ορισθέντες βοηθούς διαιτητή έληξε στις 12:00 της Παρασκευής και ως εκ τούτου, ανακοινώθηκε η αναβολή.

Η απόφαση αναβολής του αγώνα λήφθηκε για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει το άρθρο 5 του νόμου 4049 του 2012 και όπως είχε γράψει το Contra.gr την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο δ' αναφέρεται ότι δύναται η "η λήψη κάθε πρόσφορου προληπτικού µέτρου, αν τούτο απαιτείται για την αποτροπή επεισοδίων", κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΕΛ.ΑΣ και της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας.

Οι αρχές εισηγήθηκαν την αναβολή διότι δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις για την περιφρούρηση του τελικού, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που είναι προγραμματισμένες το Σάββατο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ

"Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ".

Το χρονικό

Ο ορισμός βοηθών του Τάσου Σιδηρόπουλου διαφορετικών από αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο πόλεμος ανακοινώσεων και σχολίων μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ την Πέμπτη του Πάσχα, οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 20:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο διεθνής διαιτητής ορίζεται με τους Δαμιανό Ευθυμιάδη και Πολυχρόνη Κωσταρά όταν διευθύνει αγώνες διοργανώσεων της UEFA, ωστόσο στον τελικό ορίστηκαν οι Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία και Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία.

Η Πολιτεία αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για παρέκκλιση της ΕΠΟ από τα συμφωνηθέντα για τους διαιτητές του αγώνα και ο Σταύρος Κοντονής έδωσε διορία για αλλαγή του ορισμού μέχρι τις 12:00 της Παρασκευής.

Από την ΕΠΟ διεμήνυσαν από το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, με συνέπεια η κατάσταση να οδηγηθεί στα άκρα.

Την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις των δύο φιναλίστ επιδόθηκαν σε έναν "χαρτοπόλεμο" ανακοινώσεων και θέσεων με προσβλητικό περιεχόμενο, οξύνοντας τα πνεύματα λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, που θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία 310 προσκεκλημένων (250 από την Ομοσπονδία, 30 από κάθε ομάδα).

Ως εκ τούτου, από την Πολιτεία κρίθηκε ότι υπάρχει "πυροδότηση" του κλίματος πριν από τον τελικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο επεισοδίων, με συνέπεια να πάρει την απόφαση για αναβολή.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: Τελικός Φίλοι Μαρινάκη - Φίλοι Μελισσανίδη
Το γραπτό αίτημα αναβολής από την Αστυνομία
"Η ΕΠΟ θα μπλοκάρει τα πλέι οφ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK