Αστέρας-Ολυμπιακός 1-3 (παρ.)

Με δύο "αλγερινά" γκολ στην παράταση ο Ολυμπιακός "γύρισε" τον τελικό (3-1) και κατέκτησε το 26ο Κύπελλο της ιστορίας του. Ο Αστέρας Τρίπολης, κάτι παραπάνω από άξιος αντίπαλος, αισθάνεται αδικημένος ειδικά για τη φάση του 69ου λεπτού όπου ο διαιτητής Γιάχος και ο βοηθός Τριτσώνης αγνόησαν πέναλτι και αποβολή του Μανιάτη.

Αστέρας-Ολυμπιακός 1-3 (παρ.)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Η εικόνα του αγώνα

Η όποια επιθετική φούρια του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο εξαντλήθηκε στα πρώτα 10 λεπτά. Εν συνεχεία ο σαστισμένος αρχικά Αστέρας όχι μόνο κατάφερε να ισορροπήσει αλλά προηγήθηκε και στο σκορ με το σπουδαίο γκολ του Ράγιος στο 13' το οποίο προήλθε από συνδυασμένη επιθετική προσπάθεια.

Η αλλαγή στα δεδομένα του σκορ βοήθησε απίστευτα την ψυχολογία του Αστέρα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις της μπάλας κατόρθωσε να κρατήσει τον ασύνδετο Ολυμπιακό μακριά από την εστία του Φούλοπ με ποσοστό κατοχής 50%. Το γεγονός ότι τελικά οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα και πριν βγει το ημίχρονο το οφείλουν στο φονικό ένστικτο του Φουστέρ ο οποίος στη φάση του 42' ήταν εκεί που έπρεπε (στο σημείο του πέναλτι) για να τελειώσει τη φάση.

Η ισοφάριση πάντως δεν μπορούσε να κρύψει κάτι από το χαλί το αγωνιστικό πρόβλημα του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και ο Μίτσελ έβαλε έγκαιρα στην επανάληψη τόσο τον Ιμπαγάσα όσο και τον ξεχασμένο Πίνο για να αποκτήσει συνοχή και ποιότητα η μεσαία γραμμή της ομάδας του. Δεν θα έλεγε κανείς πάντως ότι το πέτυχε αν και ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αστέρας όμως δικαιούται να λέει ότι ο διαιτητής Γιάχος τον αδίκησε κατάφορα στη σημαντικότερη φάση του ματς διότι το χέρι του Μανιάτη πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Σανκαρέ έπρεπε να οδηγήσει σε αποβολή και πέναλτι του αμυντικού των Πειραιωτών.

Αστέρας-Ολυμπιακός 1-3 (παρ.)
Αστέρας-Ολυμπιακός 1-3 (παρ.)

Αφού δεν έγινε αυτό και οι δύο ομάδες έπαιξαν στα ίσια μέχρι το τέλος, ο Αστέρας το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να αγγίξει το 2-1 με την ευκαιρία του Λέντσε στο 89'. Δεν έγινε όμως η υπέρβαση και το ματς οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο (με τον Χολέμπας λαβωμένο και τον Μίτσελ να έχει κάνει όλες τις αλλαγές του).

Ο Ολυμπιακός πάντως πολύ γρήγορα σκόραρε με τον συνήθη ύποπτο Τζιμπούρ (98') και ανάγκασε τον Αστέρα να ανοιχθεί άναρχα για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Αρκάδες όμως ήταν φανερά καταπονημένοι για να τα καταφέρουν. Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν πια χώρο για αντεπιθέσεις, έκαναν το 3-1 με το πέναλτι του Αμπντούν στο 119' και έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μέσα σε μεγάλη ένταση και αποβολές των Μοντεστό και Περόνε που πρωταγωνίστησαν σε ένα ομαδικό καυγά.

MVP

Ο Ράφικ Τζιμπούρ μπήκε στο γήπεδο για έναν και μόνο λόγο. Για να σκοράρει το γκολ της νίκης. Και τα κατάφερε με την πρώτη τελική του στο ματς.

Kλειδί αγώνα

Η ισοφάριση του Ολυμπιακού πριν βγει το ημίχρονο και το ολέθριο λάθος του Γιάχου στο 68'.

Αδύναμος Κρίκος

O διαιτητής Γιάχος τα μούσκεψε. Αντί για πέναλτι και αποβολή έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς στη φάση του Μανιάτη. Αδικαιολόγητος και ο διαιτητής γραμμής Τριτσώνης.

Αστέρας: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67' Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100' Καλαντζής), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε (82' Λένσε)

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (60' Ιμπαγάσα) , Μασάντο (76' Πίνο), Φέισα, Μήτρογλου (73' Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK