Έτσι τράβηξα τη φωτογραφία της χρονιάς

Η φωτογραφία της χρονιάς, έχει ονοματεπώνυμο. Ο άνθρωπος που απαθανάτισε το στιγμιότυπο με τον Τσόρι Ντομίνγκες να σκύβει ιπποτικά για να φιλήσει το χέρι ενός μικρού κοριτσιού που φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ, μιλά στο Contra.gr και αποκαλύπτει όλη τη σκηνή.

Έτσι τράβηξα τη φωτογραφία της χρονιάς
Τσόρι

Αν είχαμε να επιλέξουμε κάτι, μια σκηνή, ένα στιγμιότυπο που θα αποτύπωνε τόσο πιστά αυτό που πρεσβεύει στην ουσία του ο αθλητισμός, τότε η φωτογραφία που προκάλεσε αίσθηση περισσότερο από κάθε τι άλλο φέτος στην Ελλάδα, είναι αυτή με τον Τσόρι που φιλά ιπποτικά το χέρι της μικρής με τα κιτρινόμαυρα μετά το τέλος του τελικού στο ΟΑΚΑ.

Το κλικ που συγκίνησε την Ελλάδα

Ο Βασίλης Μαρούκας, ο φωτογράφος που μας έδωσε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το μεγαλείο του αθλητισμού, απαθανατίζοντας το στιγμιότυπο της χρονιάς, μίλησε στο Contra.gr και αποκάλυψε αυτά που είχε στο μυαλό του, τους λόγους που τον οδήγησαν να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Έτσι τράβηξα τη φωτογραφία της χρονιάς

Περίμενα ότι θα κάνει κάτι ο Τσόρι

Από χθες το βράδυ που δημοσιεύτηκε η φωτογραφία σας με τον Τσόρι Ντομίνγκες να φιλά το χέρι του μικρής με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο φίλαθλος κόσμος ενθουσιάστηκε πολύ με το στιγμιότυπο που απαθανατίσατε. Πείτε μας λίγα πράγματα για το... κάδρο της φωτογραφίας και το πώς συνέβη να είστε ο μόνος που βγάλατε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

«Δεν σκέφτηκα κάτι, εγώ τη δουλειά μου έκανα. Ήταν αυθόρμητο. Ο Τσόρι Ντομίνγκες όμως έχει μια ποιότητα σαν άνθρωπος και τον έχεις στο μυαλό σου συνεχώς ότι μπορεί να κάνει κάτι που θα αξίζει να απαθανατιστεί. Γενικά, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και τους έχεις υπόψη σου, παρακολουθείς τις κινήσεις τους.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πήγε στη συνέχεια και χαιρέτισε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δίνοντάς τους συγχαρητήρια. Είχε γενικότερα μια συμπεριφορά, ας το πούμε φίλαθλη».

ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Όταν τραβήξατε τη φωτογραφία, σκεφτόσασταν ότι μπορεί να προκαλέσει τέτοια αίσθηση στον κόσμο;

«Ναι, το καταλάβαινα. Το σκέφτηκα, είναι η δουλειά μου αυτή άλλωστε».

Πώς εξηγείτε ότι με τη δημοσίευση της φωτογραφίας ακολούθησε πανικός στα social media, με τους φιλάθλους να την αναρτούν μαζικά στους λογαριασμούς τους;

«Γνώμη μου είναι ότι κόσμος έχει κουραστεί από τις εντάσεις. Θέλει κάποιες στιγμές να παίρνει μια χαρά και ελπίδα. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ένας ποδοσφαιριστής αναγνωρίσιμος και έχει απέναντί του ένα κοριτσάκι με τη φανέλα της αντίπαλης ομάδας και όλη η σκηνή βγάζει πολύ όμορφα συναισθήματα. Το ξαναλέω ο κόσμος έχει δίψα για τέτοια στιγμιότυπα. Δεν θέλει άλλη ένταση και άσχημες στιγμές. Αναζητά την ποιότητα και ένα θετικό μήνυμα.

Και για εμάς πάντως είναι κουραστικό να αποτυπώνεις μόνο επεισόδια, όπως και για όλους φαντάζομαι. Για μένα έχει αξία η εικόνα γιατί βγάζει λίγο τον αθλητισμό, βγάζει λίγο άλλα πράγματα».

Αν δίνατε έναν τίτλο στη φωτογραφία, ποιος θα ήταν αυτός;

«Η αλήθεια είναι πως όταν έβγαζα τη φωτογραφία, δεν σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένο, είχα στο μυαλό μου μόνο να αποτυπώσω ένα δυνατό στιγμιότυπο. Τώρα, αν το σκεφτώ μπορώ να βρω κάτι, όμως όχι, δεν είχα στο μυαλό μου οτιδήποτε».

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Λίγα λόγια για το παρασκήνιο της φωτογραφίας. Ο Τσόρι Ντομίνγκες, καθώς αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε στο σημείο όπου στεκόταν η οικογένεια Μπουονανότε. Τότε, ιπποτικά, έσκυψε μπροστά της και φίλησε το χέρι της πριγκίπισσας του Αργεντινού άσου της ΑΕΚ, με τον Βασίλη Μαρούκα να παρακολουθεί τη σκηνή και να την αποτυπώνει στο φωτογραφικό φακό του.

Η φωτογραφία έγινε viral. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο facebook του Contra.gr προσέλκυσε περίπου 100.000 χρήστες.

Ο Βασίλης Μαρούκας συνεργάζεται με το φωτογραφικό πρακτορείο "Action Images"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ιστορία πίσω από 20 διάσημες φωτογραφίες
Συγκλόνισε ο Ντομίνγκες με την κίνησή του!

News 24/7

24MEDIA NETWORK