ΕΠΙΣΗΜΟ: Στις 17 Μαΐου με τους ίδιους όρους ο τελικός

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει την μετάθεση του τελικού για την Τρίτη 17 Μαΐου, με τους ίδιους όρους, όπως μετάδωσε πρώτος ο Sport 24 Radio 103,3.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Στις 17 Μαΐου με τους ίδιους όρους ο τελικός
Κύπελλο Ελλάδας-τρόπαιο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νέα ημερομηνία για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Όπως μετέδωσε πρώτος ο Sport 24 Radio 103,3, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε τη μετάθεση του τελικού από την Κυριακή 15 Μαΐου στην Τρίτη 17 Μαΐου.

Μετά από τις πληροφορίες για "κόκκινο φως" από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς και την άρνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου να παραχωρήσει το γήπεδο, μιας και την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο για τη Super League, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της για νέα αναβολή.

Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος αρχικά για το Σάββατο 7 Μαΐου, ωστόσο η απόφαση της Ομοσπονδίας να ορίσει βοηθούς διαφορετικούς από αυτούς που συνοδεύουν τον Τάσο Σιδηρόπουλο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, οδήγησε σε κόντρα με την Πολιτεία.

Η αστυνομία και η Διαρκής Επιτροπή Καταπολέμησης Βίας εισηγήθηκαν την αναβολή για λόγους ασφαλείας, μιας και ο τελικός συνέπεφτε με τις κινητοποιήσει για την ψήφιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου.

Ως εκ τούτου, ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή για τουλάχιστον 10 ημέρες, ωστόσο η ΕΠΟ όρισε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού την Κυριακή 15 Μαΐου.

Μετά από ένα μπαράζ "χαρτοπολέμου" και διαρροών από γγΑ, ΕΠΟ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, από τον οποίο έγινε κατανοητό ότι δεν θα επιτρεπόταν η διεξαγωγή του τελικού αυτήν την εβδομάδα, η Ομοσπονδία όρισε τον αγώνα για την ερχόμενη Τρίτη, όμως χωρίς να αλλάξει τους βοηθούς του διαιτητή του τελικού.

Η ανακοίνωση

"Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.

Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Μπλόκο" από το ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου
"Η αστυνομία θα εμποδίσει τον τελικό"
Σταύρος Γεωργακόπουλος: Τους ποδοσφαιριστές τους σκέφτεται κανείς;

News 24/7

24MEDIA NETWORK