Αψογος ο Μπορμπαλάν, "στρατιωτάκια" οι ποδοσφαιριστές!

Το Contra.gr πέρασε από το "μικροσκόπιο" την απόδοση του Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στον τελικό κυπέλλου. Aψογος ο Ισπανός , ο οποίος εξασφάλισε την απόλυτη πειθαρχία.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μπορμπαλάν EUROKINISSI

Στο πρώτο μέρος, σχεδόν από το πρώτο λεπτό ήταν ξεκάθαρη η στάση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που δέχονταν αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις του Ισπανού ρέφερι. Το ματς θύμιζε κάτι από... Ευρώπη και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους διαιτητές οι παίκτες των ελληνικών ομάδων. Προφανώς ήταν "δασκαλαμένοι" από Χιμένεθ και Λουτσέσκου. Οσον αφορά στις αποφάσεις, έδειξε κάρτα στο πρώτο δυνατό φάουλ κόβοντας τη φόρα των παικτών, σωστή η υπόδειξη του πέναλτι, ολόσωστος στο πειθαρχικό κομμάτι, άφησε τη ροή του παιχνιδιού χωρίς άσκοπα σφυρίγματα, οι βοηθοί δεν είχαν κάποια δύσκολη απόφαση.

Aς δούμε πιο αναλυτικά τις φάσεις του πρώτου 45λεπτου:

6ο λεπτό: Η ΑΕΚ φεύγει στην κόντρα με Αραούχο, ο Κάμπος τον μαρκάρει από πίσω, καθαρό φάουλ, σωστή η κίτρινη κάρτα.

21o λεπτό: Δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη του ΠΑΟΚ, στον Μάτος, για δυνατό τάκλιν στον Χουλτ. Σωστή και αυτή η απόφαση του Ισπανού.

23ο λεπτό: Ο Μπακάκης πέφτει πάνω στον Μπίσεσβαρ (τον βρίσκει με το πόδι) και ο Μπορμπαλάν δίνει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Σωστή η απόφαση, ακόμα και ο ίδιος ο Μπακάκης φάνηκε, από την αντίδρασή του, να παραδέχεται το λάθος του.

45o λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Κρέσπο για δυνατό φάουλ στο Αραούχο. Και αυτή η κάρτα σωστή.

Στο δεύτερο μέρος ο Ισπανός είχε να αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες, αλλά έδειξε ότι είναι ένας διαιτητής που δύσκολα θα αφήσει να του ξεφύγει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μοιράσει κόκκινες, να "κόψει τον βήχα" και να βγάλει εις πέρας το παιχνίδι, ειδικά στο τέλος όταν μετά το γκολ του Πέλκα έγινε το... έλα να δεις. Το μοναδικό αρνητικό σημείο η... βίαιη λήξη του αγώνα μετά τα επεισόδια που δημιούργηθηκαν ύστερα από το 2-0, αφού θα είχε κάθε δίκιο να κρατήσει το παιχνίδι 1-2 λεπτά ακόμη.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τις φάσεις του β' μέρους:

46ο λεπτό: Αγκωνιά του Λιβάγια στον Κάνιας σε διεκδίκηση. Σωστή και αυτή η κίτρινη κάρτα.

64ο λεπτό: Σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Βράνιες τραβάει τον Κάνιας για να ανακόψει τους αντιπάλους. Ορθή η απόφαση του Μπορμπαλάν.

80'81': Κόκκινες σε Μαουρίσιο και Βράνιες. Ο πρώτος για σκληρό φάουλ στον Αραούχο, ο δεύτερος για ένταση με Βαρέλα (δεύτερη κίτρινη). Κίτρινη πήρε και ο παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά. Σωστός ο Ισπανός διαιτητής, δεν φοβήθηκε να βγάλει κόκκινες κάρτες για να μη χαλάσει το ματς. Για την... ιστορία, αμφότερες τις κόκκινες οι παίκτες τις δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα.

94ο λεπτό: Και ο Βαρέλα πήρε κόκκινη πάνω στην ένταση που δημιουργήθηκε μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο ρέφερι ήταν μπροστά στη φάση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK