H βραδιά που "γκρεμίστηκε" ξανά η Νέα Φιλαδέλφεια

Τo Contra.gr έζησε από κοντά όλα όσα διαδραματίστηκαν στον μεγάλο τελικό μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, αλλά κι όσα ακολούθησαν στο πάρτι που στήθηκε από τους νικητές στη Νέα Φιλαδέλφεια και σας τα παρουσιάζει με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Δείτε αποκλειστικά VIDEOS & PHOTOS.

H βραδιά που "γκρεμίστηκε" ξανά η Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στους τίτλους, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας! Η "Ένωση" επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο άδειο ΟΑΚΑ και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση σε ό,τι αφορά στο μέλλον.

Το Contra.gr βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (17/05) και σας παρουσιάζει με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη της σπουδαίας αναμέτρησης.

Το "μουντό" περιβάλλον κι οι αφίξεις

Περίπου 2,5 ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα, τίποτα δεν θύμιζε τελικό, ειδικά στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του σταδίου, ενώ και τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν επί ποδός το σπουδαίο ματς. Μοναδική ευχάριστη "νότα" στο κατά τα άλλα "μουντό" περιβάλλον, τα νεαρά παιδιά των ακαδημιών που έδειχναν ενθουσιασμένα ενόψει του μεγάλου τελικού.

Στις 18:35 υπήρξε έντονη κινητικότητα στους γύρω δρόμους, αλλά και στην κεντρική πύλη του ΟΑΚΑ, αφού έκανε την εμφάνισή της η αποστολή της ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές της "Ένωσης" κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια δέκτες έντονων επιδοκιμασιών από τους -λιγοστούς- φίλους της ομάδας που βρίσκονταν εξωτερικά του γηπέδου.

Ύστερα από περίπου 25 λεπτά κατέφθασε κι η αποστολή του Ολυμπιακού, χωρίς να προκύψει κανένα ζήτημα. Όλοι οι παίκτες έδειχναν προσηλωμένοι στον στόχο, ενώ δεν έλειψαν κι οι παροτρύνσεις για νίκη από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, καθώς κι από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ, Η ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ-ΚΑΡΑΠΑΠΑ ΚΙ Ο ΜΟΝΤΕΣΤΟ

Λίγη ώρα αφότου αφίχθη κι η αποστολή των "ερυθρόλευκων" στο ΟΑΚΑ έφθασαν με πούλμαν κι οι προσκεκλημένοι των Πειραιωτών. Το -γενικότερα- ήρεμο κλίμα επηρεάστηκε λόγω ενός "θερμού" επεισοδίου μεταξύ των φίλων του Ολυμπιακού κι ενός ρεπόρτερ της ΑΕΚ, με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο και να προκαλείται σύρραξη. Τελικά, μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ, τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά ήταν εμφανές πως υπήρχε μία "ηλεκτρισμένη" ατμόσφαιρα, παρά την απουσία φιλάθλων.

H βραδιά που "γκρεμίστηκε" ξανά η Νέα Φιλαδέλφεια

Εκτός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, στο γήπεδο βρέθηκε κι ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος.

H βραδιά που "γκρεμίστηκε" ξανά η Νέα Φιλαδέλφεια

Το κλίμα εντός του γηπέδου παρέμενε ήρεμο, αν και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Η λεκτική διαμάχη δεν άργησε να μεταφερθεί κι εντός του τερέν, με τον Γενικό Αρχηγό της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη να έχει μία έντονη συζήτηση με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά.

Η άφιξη του Βαγγέλη Μαρινάκη προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι κι αποθέωσαν τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Την ίδια ώρα εισήλθαν στο γήπεδο και κάθισαν στις θέσεις τους ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς κι ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης.

Μετά την είσοδο και των φίλων της ΑΕΚ στις εξέδρες, οι δύο -αντιμαχόμενες- πλευρές επιδόθηκαν σε ένα άτυπο "μπρα ντε φερ", με τα συνθήματα και τις αποδοκιμασίες να δονούν την ατμόσφαιρα. Εντός του αγωνιστικού χώρου, οι παίκτες είχαν αρχίσει ήδη την προθέρμανσή τους ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης.

Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΤΖΕΜΠΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Η είσοδος των δύο ομάδων για την έναρξη του παιχνιδιού συνδυάστηκε με ένα δυναμικό εμβατήριο, το οποίο όμως δεν ήταν ικανό να υπερκεράσει τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ. Μία εικόνα που δεν συνάδει με τελικό Κυπέλλου, αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μαζί με τις δύο ενδεκάδες, αλλά και τους διαιτητές, εισήλθαν και οι κ.κ. Μαρινάκης, Ασλανίδης και Γκιρτζίκης, χαιρετώντας δια χειραψίας όλους τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης είχε ένα πιο "θερμό" τετ α τετ με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, τον οποίο γνωρίζει καλά λόγω του "ερυθρόλευκου" παρελθόντος του Αλγερινού.

Ελλείψει κόσμου, η ατμόσφαιρα -σ' αρκετά διαστήματα του πρώτου μέρους- θύμιζε φιλικό προετοιμασίας, αφού ήταν εμφανής η απουσία παλμού στην εξέδρα. Τελικά, στο 37' ο Πέτρος Μάνταλος κατάφερε να "ανεβάσει" κατακόρυφα την ψυχολογία των "κιτρινόμαυρων", ανοίγοντας το σκορ για την "Ένωση". Ο Έλληνας άσος έτρεξε αμέσως προς τον πάγκο της ομάδας κι έγινε ένα "κουβάρι" με τους αναπληρωματικούς, αλλά και το τεχνικό επιτελείο.

Το γρήγορο γκολ του Ράφικ Τζεμπούρ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους -λιγοστούς- φιλάθλους του "Δικεφάλου", οι οποίοι κι άρχισαν να πικάρουν τους αντιπάλους τους.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΙ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Το τέρμα του Αλεχάντρο Ντομίνκες "ανάγκασε" τον κόσμο των "ερυθρόλευκων" να... πεταχτεί από τη θέση του και να αναθαρρήσει, φωνάζοντας ρυθμικά "Ολυμπιακός" προκειμένου να δοθεί ώθηση στους παίκτες στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης ζούσε με τη δική του αγωνία όσα διαδραματίζονταν εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Παρόλα αυτά, το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια και τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού να αποχωρεί απογοητευμένος από το γήπεδο.

Αντίθετα, ο επιθετικός της ΑΕΚ, Χρήστος Αραβίδης έτρεξε άμεσα κι έγινε "ένα" με τον κόσμο στις εξέδρες, πανηγυρίζοντας με την... ψυχή του την κατάκτηση του τροπαίου. Παράλληλα, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, με τον Χάρη Κοπιτσή και τον γυμναστή της ομάδας, Παναγιώτη Βούλγαρη είχα έναν θερμό εναγκαλισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους δύο πρώτους να θυμούνται ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Οι πανηγυρισμοί δεν έλεγαν να... κοπάσουν, με τους φιλάθλους και τους παίκτες να τραγουδούν παρέα τα συνθήματα, με το "Εμπρός Αητέ" να κλέβει την παράσταση. Πρωτοστάτης στους πανηγυρισμούς, όπως προείπαμε, ο Αραβίδης, ενώ από... κοντά ήταν κι ο Στέλιος Μανωλάς που πλησίασε τους φιλάθλους και μ' ένα παρατεταμένο χειροκρότημα είπε το δικό του "ευχαριστώ" για την στήριξη τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα.

Η στέψη της Κυπελλούχου δεν θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Ο ύμνος της ΑΕΚ δονούσε την ατμόσφαιρα την ώρα που ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος σήκωνε στον ουρανό το τρόπαιο, με τα πυροτεχνήματα και τα "κιτρινόμαυρα" κονφετί να δίνουν ξεχωριστό τόνο στην επιτυχία του "Δικεφάλου"!

H.... ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΕΚ" ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΔΗ

Λίγο πριν τις 12:00 το λεωφορείο της ΑΕΚ αποχώρησε από το ΟΑΚΑ με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχε στηθεί ένα πάρτι από τους φίλους της ομάδας άνευ προηγουμένου. Στη Λεωφόρο Δεκελείας, αλλά και στους τριγύρω δρόμους επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τους φιλάθλους της "Ένωσης" να κάνουν τη νύχτα... μέρα!

Η Νέα Φιλαδέλφεια θύμιζε "μεθυσμένη πολιτεία", ενώ η άφιξη του πούλμαν της ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα τα... ντεσιμπέλ, με τους Χρήστο Αραβίδη και Πέτρο Μάνταλο να ανεβαίνουν στην οροφή και να γνωρίζουν την αποθέωση, προτού τους ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους. Μάλιστα, ο "Άραβας" ανέλαβε το ρόλο του Νίκου Ξηροκώστα, δίνοντας το σύνθημα στους οπαδούς να φωνάξουν ρυθμικά "ΑΕΚ", αλλά και "γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια".

Η βραδιά απέκτησε ξεχωριστό χαρακτήρα για τους φίλους της ΑΕΚ, που είδαν την υπομονή και την επιμονή τους, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, να δικαιώνεται. Το "ερχόμαστε" έγινε "ήρθαμε", όπως έγραφαν χαρακτηριστικά τα μπλουζάκια των Κυπελλούχων, ενώ η Φιλαδέλφεια έζησε μοναδικές στιγμές του παρελθόντος με γεύση από το... μέλλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2
Απίστευτο τρολάρισμα για τον φαφούτη Αραβίδη
Pasillo στον Μελισσανίδη από τους υπαλλήλους του στον Πειραιά

News 24/7

24MEDIA NETWORK