Ο ΠΑΟΚ πήγε να το πάρει και το πήρε

Χρυσή αλλαγή και κούπα! Ο Πέδρο Ενρίκε ήρθε από τον πάγκο, σκόραρε από θέση οφ σάιντ και έκρινε με το 2-1 τον επεισοδιακό Τελικό Κυπέλλου στο Βόλο με αντίπαλο στην ΑΕΚ. Πρώτος τίτλος επί εποχής Ιβάν Σαββίδη για τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Ο ΠΑΟΚ πήγε να το πάρει και το πήρε

Ο Τελικός άρχισε με πολύ χοντρά επεισόδια (τέτοια που δεν μπορεί να βάλει ο νους) και ολοκληρώθηκε επεισοδιακά. Διότι κρίθηκε με 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ από το γκολ οφ σάιντ του εκτεθειμένου (μπροστά στα μάτια του β' βοηθού) Πέδρο Ενρίκε στο 81' και ενώ η παράταση φάνταζε το πιο πιθανό σενάριο μετά από 80 λεπτά μάχης με μπόλικη τακτική, αμυντικό πλάνο και φόβο.

Το φόβο της απώλειας του Κυπέλλου που δεν άφησε τους δύο φιναλίστ να παίξουν μπάλα της προκοπής, ν' αναπτυχθούν μ' ένα υποτυπώδες πλάνο και ν' απειλήσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμη και τα δυο γκολ που είχαν "γράψει" το 1-1 μέχρι το 80' ήταν από ατομικά λάθη. Πρώτα του Τσιγκρίνσκι (άσχημο διώξιμο), το οποίο εκμεταλλεύτηκε υπέροχα ο Τζάλμα Κάμπος προσφέροντας στον Μπίσεσβαρ το 1-0 στο 24' και κατόπιν του Γλύκου, ο οποίος στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του (1-1).

Τα δύο γκολ ήρθαν τόσο κοντά χρονικά που δεν μετέβαλαν τα δεδομένα στο χορτάρι. Δεν ευνόησαν ούτε τη μία ούτε την άλλη. Ο Αραούχο και ο Πρίγιοβιτς ήταν από τη μία καλά κλεισμένοι και από την άλλη απομονωμένοι, με αποτέλεσμα να είναι εκτός ματς. Ακόμη και η φάση του Πατίτο στο 47' ήρθε από προσωπική ενέργεια του Ντίντακ, ενώ στο 62' ο ΠΑΟΚ απείλησε με μακρινό σουτ του Τσίμιροτ.

Είχαν εξαλειφθεί πάντως τα σοβαρά ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών. Και έμελλε σ' ένα τέτοιο να υποπέσει ο βοηθός, καθώς δεν είδε τον Πέδρο Ενρίκε μετά το γέμισμα που έγινε από αριστερά. Επιτρέποντας λίγα λεπτά μετά στον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο μετά από 14 χρόνια και συνολικά πέμπτο της ιστορίας του ('72, '74, '01, '03, '17).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (86' Μαλεζάς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (86' Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (69' Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΤΟ LIVE CHAT TOY ΤΕΛΙΚΟΥ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK