Πιο κοντά στην αναβολή ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

Η ανακοίνωση απομένει για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Πιο κοντά στην αναβολή ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

Ένα βήμα από την αναβολή βρίσκεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 20:30.

Η διορία που είχε δώσει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην ΕΠΟ για να αλλάξει τους ορισθέντες βοηθούς διαιτητή έληξε στις 12:00 της Παρασκευής και πλέον απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Αυτή τη στιγμή, ο υφυπουργός με τους συνεργάτες του συντάσσουν την ενημέρωση της γενικής γραμματείας αθλητισμού, η οποία θα γνωστοποιεί την απόφαση αναβολής του αγώνα, για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει το άρθρο 5 του νόμου 4049 του 2012.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο δ' αναφέρεται ότι δύναται η "η λήψη κάθε πρόσφορου προληπτικού µέτρου, αν τούτο απαιτείται για την αποτροπή επεισοδίων", εφόσον υπάρχει σχετική εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ και της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας, κάτι που υπάρχει αυτήν τη στιγμή.

Το χρονικό

Ο ορισμός βοηθών του Τάσου Σιδηρόπουλου διαφορετικών από αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο πόλεμος ανακοινώσεων και σχολίων  Πέμπτη του Πάσχα, οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα.

Ο διεθνής διαιτητής ορίζεται με τους Δαμιανό Ευθυμιάδη και Πολυχρόνη Κωσταρά όταν διευθύνει αγώνες διοργανώσεων της UEFA, ωστόσο στον τελικό ορίστηκαν οι Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία και Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία.

Η Πολιτεία αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για παρέκκλιση της ΕΠΟ από τα συμφωνηθέντα για τους διαιτητές του αγώνα και ο Σταύρος Κοντονής έδωσε διορία για αλλαγή του ορισμού μέχρι τις 12:00 της Παρασκευής.

Από την ΕΠΟ διεμήνυσαν από το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, με συνέπεια η κατάσταση να οδηγηθεί στα άκρα.

Την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις των δύο φιναλίστ επιδόθηκαν σε έναν "χαρτοπόλεμο" ανακοινώσεων και θέσεων με προσβλητικό περιεχόμενο, οξύνοντας τα πνεύματα λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, που θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία 310 προσκεκλημένων (250 από την Ομοσπονδία, 30 από κάθε ομάδα).

Ως εκ τούτου, από την Πολιτεία κρίθηκε ότι υπάρχει "πυροδότηση" του κλίματος πριν από τον τελικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο επεισοδίων, με συνέπεια να πάρει την απόφαση για αναβολή.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: Τελικός Φίλοι Μαρινάκη - Φίλοι Μελισσανίδη
Διαψεύδει τα περί αιτήματος αναβολής ο ΟΤΕ TV
Αφιερώματα ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν τα ελληνικά μουσεία έσωζαν τις αρχαιότητες μας από τους Ναζί. Αδημοσίευτες φωτογραφίες

Το news247 παρουσιάζει αδημοσίευτο υλικό από την τιτάνια προσπάθεια των Ελλήνων αρχαιολόγων να "εξαφανίσουν" τους θησαυρούς των μουσείων λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών κατακτητών

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ